Γιάννενα: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα Γιάννενα: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα

Γιάννενα: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα
Τους 37 αριστούχους αποφοίτους από τα Λύκεια των Νομών Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 30 Νοεμβρίου 2018.
Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. 
Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Οι 37 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.002 έως 19.430 μόρια. Εξ αυτών, 16 μαθητές εισήχθησαν σε Ανθρωπιστικές-Νομικές-Κοινωνικές Σχολές, 16 σε Ιατρικές Σχολές και Σχολές Επιστημών Υγείας, 4 σε Θετικές/Πολυτεχνικές Σχολές και ένας σε Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.
Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» και είναι η 4η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 16 χρόνια του Προγράμματος.
Στο Νομό Θεσπρωτίας, το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας που βραβεύεται για 2η φορά.
Στο Νομό Άρτας, το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας απέσπασε για 5η χρονιά το βραβείο για τον αριστούχο με την υψηλότερη επίδοση στο Νομό.
Στο Νομό Πρέβεζας το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας, απέσπασε για 9η χρονιά την ίδια διάκριση, μετρώντας εννέα αποφοίτους που αρίστευσαν στη διάρκεια του Προγράμματος.
Στο Νομό Λευκάδας το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας που βραβεύτηκε για 7η χρονιά Στο Νομό Κέρκυρας το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας που απέσπασε για πρώτη φορά την τιμητική διάκριση.
Στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Κέντρου Αθήνας & Δυτικής Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι: «Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. 
Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. 
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. 
Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Ηλίας Σέπερης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Ντέτσικας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Περικλής Βασιλάκης,  ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Γεώργιος Βίνης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Απασχόλησης και αρμόδιος για Εποπτεία και Συντονισμό Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου Κωνσταντίνος Χαραχλιάς, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Σταύρος Νικολόπουλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού, και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Ηλίας Σέπερης σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Eurobank συνεχίζει αυτό που οι ευεργέτες του τόπου ξεκίνησαν. 
Να στηρίξει τους νέους ανθρώπους να προκόψουν σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους τόνισε ότι πρέπει να έχουν ανθρωπιά και αισιοδοξία για το μέλλον.
Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Ντέτσικας συνεχάρη την Τράπεζα για τη σημαντική πρωτοβουλία της που επαινεί τους μαθητές που πρώτευσαν στα Ιωάννινα, την πόλη των γραμμάτων, αλλά και τις οικογένειές τους.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Περικλής Βασιλάκης, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, ανέφερε ότι ο θεσμός της Eurobank για την Παιδεία αποτελεί έμπρακτη ανταπόδοση και θεσμική αναγνώριση από πλευράς ιδιωτικού τομέα που δίνει μήνυμα αξιοκρατίας γιατί ανταμείβει την προσπάθεια των νέων για το καλύτερο και τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν. 
Συνεχάρη επίσης τους νέους που κατάφεραν να αριστεύσουν, γιατί αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας.
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Γεώργιος Βίνης, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου και συνεχάρη τη Eurobank επειδή δίνει έμφαση στην Παιδεία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τα έθνη και στα χρόνια του γκρεμού αν βρεθούν μόνο με την Παιδεία μπορούν να σωθούν». 
Απευθυνόμενος στους νέους δήλωσε: «Σήμερα βραβεύονται οι άριστοι που θυσίασαν πολλά και μόχθησαν για να αποκτήσουν τη γνώση. Είμαστε περήφανοι γιατί βρισκόμαστε μπροστά στους πιο άξιους. 
Η πατρίδα μας σας έχει ανάγκη. Συνεχίστε!». Τέλος, συνεχάρη τις οικογένειες και τους καθηγητές των παιδιών που ήταν οι καθοδηγητές και αξιολογητές στον αγώνα τους.
Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αρταίων, ο πρώην αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Απασχόλησης και αρμόδιος για Εποπτεία και Συντονισμό Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου Κωνσταντίνος Χαραχλιάς συνεχάρη τους αριστούχους για τη διάκρισή τους και τις οικογένειες και τους καθηγητές που τους στήριξαν ως αφανείς ήρωες, ενώ ανέφερε ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στο όραμα και τα όνειρα των παιδιών. 
Συνεχάρη επίσης την Eurobank που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και στηρίζει τους νέους.
Στη συνέχεια, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Σταύρος Νικολόπουλος συνεχάρη τους μαθητές  και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο. 
Εξέφρασε επίσης τα συγχαρητήριά του στην Τράπεζα που στηρίζει την Παιδεία με αυτόν τον σημαντικό θεσμό που αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης της αξίας της εκπαίδευσης μέσω του οποίου αναγνωρίζονται οι αριστούχοι μαθητές από έναν οργανισμό με ανθρώπους σαν τους βραβευθέντες που θέτουν στόχους.
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3776455871269223400
Σχόλια
item