Ρώσος πρέσβης: Έτοιμη η Μόσχα να ενισχύσει τη στρατιωτική της συνεργασία με την Αθήνα

Ρώσος πρέσβης: Έτοιμη η Μόσχα να ενισχύσει τη στρατιωτική της συνεργασία με την Αθήνα

Η Μόσχα είναι ανοιχτή στην επέκταση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με την Αθήνα και ταυτόχρονα είναι έτοιμη να συζητήσει νέα έργα, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ.

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, τον οποίο παρέδωσε η Μόσχα στην Αθήνα περισσότερα από 15 χρόνια πριν.


«Επί του παρόντος, η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των έργων συντήρησης των όπλων ρωσικής προέλευσης που διατηρεί ήδη η Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν παράπονα για τον εξοπλισμό μας από την ελληνική πλευρά αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι καλό και υψηλής ποιότητας».

«Είμαστε με τη σειρά μας ανοιχτοί στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε νέα έργα», υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης. 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επιβάλλει «ορισμένους περιορισμούς στην ανάπτυξη της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με τη Ρωσία», σημείωσε ο κ. Μασλόφ.

«Ωστόσο, ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Αθήνας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία δεν σταματά. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα και συνέρχεται τακτικά μια ειδική μεικτή επιτροπή για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με την τελευταία σύνοδο να συγκαλείται το καλοκαίρι του 2017», κατέληξε. 

Η Μόσχα και η Αθήνα έχουν ξεπεράσει μια κρίση στις διμερείς σχέσεις, η οποία ακολούθησε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και την έκδοση απαγορεύσεων εισόδου για άλλους δύο, ανέφερε επίσης ο Μασλόφ στο ρωσικό πρακτορείο. 

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν περισσότεροι διπλωμάτες θα μπορούσαν να απελαθούν από τη ρωσική διπλωματική αποστολή, ο Ρώσος πρέσβης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν τις προθέσεις της Αθήνας να λάβει τέτοια μέτρα».

Πηγή: ΤASS
epirusblog.gr
5 of 5
Ρώσος πρέσβης: Έτοιμη η Μόσχα να ενισχύσει τη στρατιωτική της συνεργασία με την Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 756600340619191532
item