Γιάννενα: Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...για μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αναπήρων Παίδων Γιάννενα: Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...για μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αναπήρων Παίδων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...για μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αναπήρων Παίδων

Γιάννενα: Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...για μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αναπήρων Παίδων

Σε… γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί η μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αναπήρων Παίδων, που εξακολουθεί να φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς δεν υπάρχει εξέλιξη στην τοποθέτηση των κοντέινερ στο παλιό «Χατζηκώστα».

Όπως είναι γνωστό, μετά από σύσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, «κλείδωσε» η μεταστέγαση του σχολείου στα κοντέινερ, που έχει προμηθευτεί η περιφέρεια Ηπείρου, αλλά η τοποθέτησή τους καθυστερεί, καθώς ακόμη δεν έχει απελευθερωθεί ο χώρος. 

Παραχωρητήριο στον δήμο υπάρχει από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», αλλά το θέμα της κατεδάφισης του υφιστάμενου κτιρίου φαίνεται να έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των υπηρεσιών του δήμου.

Πρόσφατα, είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ευάγγελου Καρβούνη, με ημερομηνία στις 11 Οκτωβρίου, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων. «Μέχρι και σήμερα δεν είχαμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη επί των αποφάσεων της ΚΥΑ. 
Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε εγγράφως σχετικά με την πορεία υλοποίησης και τα εκτιμώμενα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των υποέργων προς κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των δομών αρμοδιότητας των υπηρεσιών του δήμου», τόνιζε στο έγγραφό του, το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, ενδέχεται να υπάρξει ακόμη και άρση της απόφασης παραχώρησης τμήματος του παλιού «Χατζηκώστα», προκειμένου να αξιοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο.
Για το θέμα είχε ερωτηθεί σχετικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, αναφέροντας τότε πως το θέμα βρίσκεται πλέον στην Πολεοδομία και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, χωρίς ο ίδιος να έχει κάποια ενημέρωση. 
Ζητά απαντήσεις η Ένωση Γονέων
Το θέμα επαναφέρει στην επικαιρότητα, για μία ακόμη φορά, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, με έγγραφό της προς τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγ. Φωτεινού και τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Γρ. Τζίμα.
«Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο και δε γνωρίζουμε αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του έργου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε να μάθουμε τι γίνεται, πριν δυο εβδομάδες κάναμε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμη περιμένουμε απάντηση. 
Γνωρίζετε καλά ότι η κατάσταση στο κτίριο, που στεγάζεται το ΣΑΠ στην ΕΛΕΠΑΠ, είναι εκρηκτική. Φέτος είναι περισσότεροι οι μαθητές, που φοιτούν στο σχολείο (επτά στο Δημοτικό και έξι στο Νηπιαγωγείο), και οι χώροι ανεπαρκείς για τη σωστή λειτουργία του», αναφέρει και ζητά να απαντήσουν εδώ και τώρα οι αρμόδιοι πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης των κτιρίων στο παλιό «Χατζηκώστα» παίρνοντας όλα τα μέτρα και τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο, που θα καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές - παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών.
Παράλληλα, καλεί τους γονείς του ΣΑΠ, τους Συλλόγους γονέων του δήμου και τον Σύλλογο Δασκάλων να είναι σε ετοιμότητα και να απαντήσουν αγωνιστικά, αν επιχειρηθεί να κλείσουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ, που στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ.
agon.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...για μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αναπήρων Παίδων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 258911675960410260
Σχόλια
item