Άρτα: Ο ΣΕΑ Άρτας για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού Άρτα: Ο ΣΕΑ Άρτας για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ο ΣΕΑ Άρτας για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμούΆρτα: Ο ΣΕΑ Άρτας για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, με αφορμή της Παγκόσμια Ημερα Εθελοντισμού που γιορτάζεται την Τετάρτη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Η Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Άρτας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας στηρίζουν τον εθελοντισμό και προτρέπουν τους πολίτες να αποκτήσουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Ο εθελοντισμός βοηθάει στη διάδοση παγκόσμιων αξιών και κανόνων, καταδεικνύει παγκόσμια προβλήματα και αποτελεί μοχλό πίεσης στα κράτη. Τα οφέλη για τον εθελοντή είναι πολλά, μεταξύ των οποίων ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εργασιακή εμπειρία και δικτύωση. 

Μαζί με τον εθελοντισμό ακολουθούν και μια σειρά από όμορφα ρήματα, όπως προσφέρω, βοηθάω, συμπάσχω, μοιράζομαι, συμπαραστέκομαι, σέβομαι.

Για τους πολίτες είναι ένας ενεργός τρόπος παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες. Οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας".
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ο ΣΕΑ Άρτας για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7241097951246011116
Σχόλια
item