ΟΝΝΕΔ: To «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» ζητούμενο και σήμερα, όχι δεδομένο ΟΝΝΕΔ: To «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» ζητούμενο και σήμερα, όχι δεδομένο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΟΝΝΕΔ: To «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» ζητούμενο και σήμερα, όχι δεδομένο

ΟΝΝΕΔ: To «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» ζητούμενο και σήμερα, όχι δεδομένο

Η επέτειος του Πολυτεχνείου συμβολίζει πρωτίστως το θάρρος και την αυταπάρνηση των φοιτητών που ύψωσαν ανάστημα απέναντι στη Χούντα, η οποία δεν δίστασε να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντί τους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, σημειώνοντας ότι 45 χρόνια μετά το τρίπτυχο ψωμί- παιδεία- ελευθερία είναι ξανά ζητούμενο, αντί δεδομένο. 

Η επέτειος όπως αναφέρει η ΟΝΝΕΔ είναι μια ημέρα μνήμης για τους Έλληνες πολίτες που, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, δεν συμβιβάστηκαν με ένα καθεστώς που προκάλεσε αίμα, πόνο και εθνικές συμφορές.

Το Πολυτεχνείο, όπως και όλα τα γεγονότα, βρίσκεται πέρα από την πορεία που χάραξαν συγκεκριμένα πρόσωπα πατώντας στις πλάτες των ανώνυμων φοιτητών και πάνω από το νόημα που επιχειρούν να του δώσουν οι γνωστές περιθωριακές αντιδημοκρατικές ομάδες, λέει επίσης η ΟΝΝΕΔ. 

«Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου ήταν αιτήματα των Ελλήνων που έγιναν πράξη λίγους μήνες μετά, με την Μεταπολίτευση, και επί σαράντα χρόνια δεν τέθηκαν ποτέ εν αμφιβόλω» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Η ΟΝΝΕΔ κλείνει την ανακοίνωσή της σημειώνοντας πως οι πολίτες γνωρίζουν άριστα το δρόμο για να εξασφαλιστεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ομαλότητα για την πατρίδα μας. 

epirusblog.gr
5 of 5
ΟΝΝΕΔ: To «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» ζητούμενο και σήμερα, όχι δεδομένο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6885455128861324316
Σχόλια
item