Γιάννενα: Θα φωτιστεί με λαμπτήρες Led Γιάννενα: Θα φωτιστεί με λαμπτήρες Led | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θα φωτιστεί με λαμπτήρες Led

Γιάννενα: Θα φωτιστεί με λαμπτήρες Led
Την ευκαιρία να ξαναδούν το Σπήλαιο διαφορετικά, θα έχουν σε λίγους μήνες οι επισκέπτες του, καθώς χθες υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες Led.
Ο νέος φωτισμός, πέραν της εξοικονόμησης πόρων, θα αναδείξει τα χρώματα του Σπηλαίου, ενώ είναι απόλυτα φιλικός και με το μικροκλίμα, που επικρατεί στο εσωτερικό του.
Για μια «επένδυση σε ένα σπουδαίο τοπόσημο για την περιοχή, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα», έκανε λόγο μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έχει αποδείξει με έργα την επιθυμία της για συνολική αναβάθμιση της δημοτικής ενότητας Περάματος, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη παραχώρηση στον Οργανισμό Σπηλαίου του παραλίμνιου πάρκου.
«Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πιστεύουμε στις δυνάμεις της περιοχής και στον Οργανισμό του Σπηλαίου, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που είχε η Δ.Ε. Περάματος στη διεκδίκηση του έργου, καθώς και τη διαχρονική προσφορά του Σπηλαίου στην περιοχή του Περάματος, αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλουν οι κάτοικοι του», σημείωσε ο δήμαρχος, ο οποίος έθιξε και το θέμα του κόμβου στο Δρίσκο ,επισημαίνοντας ότι όλοι οι φορείς του τόπου πρέπει να τον επαναφέρουν στην επικαιρότητα και να τον διεκδικήσουν δυναμικά.
Για «μια μεγάλη μέρα για το Πέραμα» μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος, υπογραμμίζοντας ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Σπήλαιο. 
«Η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια, αφού η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. 
Εξίσου σημαντική, όμως, θα είναι και η αισθητική αναβάθμιση του Σπηλαίου. Οι μελετητές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα αντάξιο των προσδοκιών μας και του μεγαλείου του Σπηλαίου», σημείωσε, κάνοντας γνωστό ότι το Σπήλαιο θα είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
Για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου έκανε λόγο, τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ολοκλήρωση του έργου θα μας φέρει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο, όπου θα αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του και των χρωμάτων του. 
Ξεκινήσαμε με λαμπτήρες πυρακτώσεως, περάσαμε στον ψυχρό φωτισμό και σήμερα φτάνουμε στα Led, καθιστώντας το Σπήλαιο Περάματος το πρώτο στην Ελλάδα, στο οποίο εγκαθίσταται αυτή τη τεχνολογία».
agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θα φωτιστεί με λαμπτήρες Led
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7036779515995540601
Σχόλια
item