Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Μπριτζ Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Μπριτζ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Μπριτζ

Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Μπριτζ
Περισσότεροι από 180 παίκτες από ολόκληρη τη χώρα θα βρεθούν για ένα τετραήμερο στην πόλη των Ιωαννίνων προκειμένου να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται από τον Σύλλογο Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδηλώσεις διεξάγονται στη Φρόντζου Πολιτεία.

Το Μπριτζ θεωρείται άθλημα που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, με χιλιάδες παίκτες να ασχολούνται ενεργά ως μέλη των κατά τόπους συλλόγων.
Αρκετές δεκάδες είναι οι φίλοι του Μπριτζ και στα Ιωάννινα όπου ο τοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2003 καταγράφει σημαντικές επιτυχίες και συγκαταλέγεται μεταξύ των οκτώ κορυφαίων συλλόγων της χώρας.
Με αφορμή τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων Λάζαρος Καραγιαννόπουλος μίλησε για το άθλημα, με λεπτομέρειες για τη δράση του Συλλόγου, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του.
«Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 70 ενεργά μέλη. Συμμετέχει κάθε χρονιά σε πρωταθλήματα ενώ πραγματοποιεί και μαθήματα δύο φορές το χρόνο σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα. 
Τα γραφεία μας είναι στη Στοά Σάρκα στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου και το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 2651301037», τόνισε ο κ. Καραγιανόπουλος.
Στα Γιάννενα προκειμένου να διευθύνει τους αγώνες βρίσκεται και διαιτητής – δάσκαλος της Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελλάδας, Γιώργος Μεσθενέας, ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας όπου σήμερα υπάρχουν περίπου 6.000 ενεργοί αθλητές.
«Είναι σημαντικό ότι πιλοτικά το Μπριτζ διδάσκεται πια και σε ορισμένα σχολεία της χώρας, σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, καθότι στο εξωτερικό βρίσκεται ήδη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολλών χωρών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και η γνωριμία του κόσμου με αυτό. 
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους επιθυμούν να βρεθούν στους αγώνες που διεξάγονται στα Γιάννενα και να γνωρίσουν το Μπριτζ από κοντά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεσθενέας.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, καλωσόρισε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα άθλημα πνευματικό, ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό που αρχίζει και αναπτύσσεται στην χώρα μας, προσθέτοντας πως η φιλοξενία του πρωταθλήματος στα Γιάννενα ενισχύει και τις προσπάθειες τουριστικής της προβολής.
Τέλος, τρία μέλη του τοπικού Συλλόγου, η Μαρία Γραβάνη, ο Νίκος Δρόσος και ο Κώστας Κιτσαντώνης, μίλησαν για την εμπειρία τους στο αγωνιστικό Μπριτζ χαρακτηρίζοντας το άθλημα ως «σκάκι με χαρτιά», λόγω της στρατηγικής και αναλυτικής σκέψης που χρειάζεται κανείς για να το παίξει.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Μπριτζ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 325966146076039198
Σχόλια
item