Πώς να νικήσετε το άγχος της καθημερινότητας

Πώς να νικήσετε το άγχος της καθημερινότητας

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή που οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται είτε από παροδικές αυξημένες υποχρεώσεις (επιπλέον εργασία για κάποιο χρονικό διάστημα, παράλληλες σπουδές κα) είτε από μια μόνιμη αλλαγή (μητρότητα, αλλαγή εργασίας με διευρυμένες ευθύνες κα). 

Οικογένεια, δουλειά, κοινωνική ζωή, ερωτικοί σύντροφοι και φίλοι, όλοι περιμένουν συνεχώς από εσάς να δείχνετε τον καλύτερο εαυτό σας, με αντίθετα συχνά αποτελέσματα, καθώς όταν σας πιάνει πανικός, η παραγωγικότητά σας πέφτει κατακόρυφα. 


Ιδού τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε πάντα συνεπείς, σε όλους τους τομείς, χωρίς να σας τρώει το άγχος.



Η υπερβολή δεν ωφελεί σε τίποτα

Στην εποχή του multitasking και των γρήγορων ρυθμών, οι άνθρωποι τείνουν να προσπαθούν να «στριμώχνουν» όσα περισσότερα ραντεβού (επαγγελματικά και μη) μπορούν σε ένα 24ώρο. 


Η παροιμία που σας αποτρέπει να χωρέσετε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, στην ουσία σας συμβουλεύει να δίνετε τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε μία υποχρέωση ξεχωριστά – κι όχι να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μαζί και άτσαλα.

Μάθετε να ιεραρχείτε τις προτεραιότητες και να λέτε «όχι» σε πράγματα που μπορούν να περιμένουν, όπως το να δείτε τους φίλους σας ή να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού –δραστηριότητες που μπορούν να μετατεθούν για το Σαββατοκύριακο. 


Αντίθετα, βρείτε πάντα λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να περάστε λίγο ποιοτικό, ελεύθερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, παιδιά, σύζυγο, γονείς και να κάνετε κάτι που πραγματικά σας αποσυμπιέζει!

Μικρά μυστικά σώζουν τη μέρα

Αν είστε από τους ανθρώπους που το πρωί… δε λειτουργούν πλήρως, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερείτε και να μένουν όλες οι υποχρεώσεις της ημέρας πίσω, τότε υιοθετήστε μερικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάζεστε γρηγορότερα και να είστε πάντα συνεπείς στους χρόνους σας. 

Κάντε το ημερήσιο ντους το προηγούμενο βράδυ και προμηθευτείτε ένα ξηρό σαμπουάν, ώστε φρεσκάρετε τα μαλλιά σας πριν από ένα σημαντικό meeting. 


Επίσης, καλό θα ήταν να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα κόκκινο κραγιόν, μάσκαρα και ρουζ, ώστε, αν δεν προλάβατε να μακιγιαριστείτε το πρωί, να το κάνετε στην τουαλέτα του γραφείου, όταν φτάσετε στη δουλειά. 

Τέλος, ετοιμάστε αποβραδίς τα ρούχα που θα φορέσετε την επόμενη μέρα, ώστε να κερδίσετε χρόνο το πρωί.

Προγραμματισμός, ο απαραίτητος


Πολλές φορές ακούμε δύσπιστοι για to-do lists και σημειώσεις που ισχυρίζονται, ότι θα μας βοηθήσουν να τα προλάβουμε όλα. Κι όμως, αν για την επόμενη μέρα έχετε πολλά θέματα να φέρετε εις πέρας κι εσείς πέφτετε για ύπνο με τη σκέψη «Θα το δω στην πορεία», πολύ φοβάμαι, ότι στην πορεία… κάπου θα κολλήσετε! 

Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα -αν όχι γραπτά, τουλάχιστον στο μυαλό σας- για το πόση ώρα πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε εργασία σας, χωρίς να ξεχνάτε να συμπεριλάβετε ένα τέταρτο χαλάρωσης κάθε τόσο, για να απολαύσετε έναν εσπρέσο, ένα σνακ ή απλά να σηκωθείτε και να κάνετε μια βόλτα στον διάδρομο για να ξεπιαστείτε. 


Φυσικά, κανείς δεν περιμένει από εσάς να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μπούσουλας, για να μην «χαθείτε» μέσα στην ημέρα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να νικήσετε το άγχος της καθημερινότητας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8058970572494224433
item