Γιάννενα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο Γιάννενα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Γιάννενα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο πάρκο της συμβολής της λεωφόρου Δωδώνης με την οδό Δομπόλη. 
Το απόγευμα φορείς, οργανώσεις και κόμματα καλούν στην πορεία που θα ξεκινήσει μετά τις 17.00 από το παλιό πανεπιστήμιο στη Δομπόλη. 
Μηνύματα
«Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά – λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 17:00 στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δόμπολη). 
Να διαδηλώσουν ενάντια στα κάθε λογής καλέσματα για «εθνική ενότητα» και «υπομονή» στο όνομα της «εξόδου της χώρας από τα μνημόνια» και τον κυβερνητικό εμπαιγμό της «δίκαιης ανάπτυξης», πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, βάζοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση των δικών τους αναγκών, δίνοντας ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΚΚΕ Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας.
Για το Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων «Η επέτειος του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει την ανάγκη της αφύπνισης, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, παντού, και του αγώνα για μια εθνική προσπάθεια που θα οδηγήσει στην οριστική αλλαγή της χώρας, θα προσφέρει όραμα και μαζί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να πάμε όλοι μαζί στο μέλλον, ελπίδα και θέσεις εργασίας στους νέους, σεβασμό σε όσους εργάστηκαν για να καταστεί η χώρα μέλος των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, και αξιοπρέπεια σε όλους».
Με αφορμή την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στο μήνυμά του αναφέρει:
«Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες για Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Ειρήνη και Παιδεία. Θυμόμαστε τον αγώνα για Δημοκρατία. Το Πολυτεχνείο εμπνέει και διδάσκει ακόμη και σήμερα, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά. 
Χρειαζόμαστε πολιτικές και αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν ως λαό σε καλύτερες ημέρες. Δεν ξεχνάμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τα ιδανικά μιας ολόκληρης γενιάς».
Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων από τη μεριά της αναφέρει: «45 χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη Δικτατορία και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ. 
Το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος. 
Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ».
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5008481021540679287
Σχόλια
item