Γιάννενα: Ο ρόλος των ΤΟΜΥ και η προληπτική Ιατρική Γιάννενα: Ο ρόλος των ΤΟΜΥ και η προληπτική Ιατρική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο ρόλος των ΤΟΜΥ και η προληπτική Ιατρική

Γιάννενα: Ο ρόλος των ΤΟΜΥ και η προληπτική Ιατρική
Διπλό στόχο είχε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούτσας από εκπροσώπους των ΤΟΜΥ που λειτουργούν στα Γιάννενα. 
Αφενός την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και αφετέρου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, από εξειδικευμένους ιατρούς και επισκέπτες υγείας.
Το πρώτο σκέλος της ενημέρωσης αφορούσε το θεσμό του οικογενειακού γιατρού που έχει ως κύριο στόχο να οδηγήσει στην αποσυμφόρηση και αποφόρτιση των τριτοβάθμιων μονάδων υγείας όπως τα νοσοκομεία από περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπίζονται σε μονάδες της πρωτοβάθμιας υγείας.
Το δεύτερο σκέλος εντάσσεται στον εορτασμό του Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση να λαμβάνουν πληροφορίες για την σπουδαιότητα της πρόληψης που όπως έχει αποδειχθεί ισοδυναμεί με ίαση.
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
epirusonline.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο ρόλος των ΤΟΜΥ και η προληπτική Ιατρική
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 974125791564219835
Σχόλια
item