Γιάννενα: Μια νέα εμπειρία στο Σπηλαίο Περάματος με τον καινούργιο φωτισμό

Γιάννενα: Μια νέα εμπειρία στο Σπηλαίο Περάματος με τον καινούργιο φωτισμό

Την ευκαιρία να ζήσουν μια εντελώς καινούργια εμπειρία θα έχουν σε  λίγους μήνες οι επισκέπτες του Σπηλαίου Περάματος καθώς σήμερα  υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την  αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED.  

Ο νέος φωτισμός πέραν της εξοικονόμησης πόρων θα αναδείξει τα  χρώματα του Σπηλαίου ενώ είναι απόλυτα φιλικός και με το μικροκλίμα  που επικρατεί στο εσωτερικό του.  

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με δηλώσεις του μετά την  υπογραφή της...
σύμβασης μίλησε για μια «επένδυση σε ένα σπουδαίο  τοπόσημο για την περιοχή το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και  κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα».  


Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει με  έργα την επιθυμία της για συνολική αναβάθμιση της Δημοτικής  Ενότητας Περάματος υπενθυμίζοντας την πρόσφατη παραχώρηση στον  Οργανισμό Σπηλαίου του παραλίμνιου πάρκου.  

«Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πιστεύουμε στις δυνάμεις της περιοχής  και στον Οργανισμό του Σπηλαίου αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο  που είχε η Δημοτική Ενότητα Περάματος στη διεκδίκηση του έργου,  καθώς και τη διαχρονική προσφορά του Σπηλαίου στην περιοχή του  Περάματος αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλουν οι  κάτοικοι του», σημείωσε ο Δήμαρχος ο οποίος έθιξε και το θέμα του  κόμβου στο Δρίσκο επισημαίνοντας ότι όλοι οι φορείς του τόπου πρέπει  να τον επαναφέρουν στην επικαιρότητα και να τον διεκδικήσουν  δυναμικά.  

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος  Σαρακατσάνος, μίλησε για «μεγάλη μέρα για το Πέραμα»,  υπογραμμίζοντας ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει  πολλαπλά οφέλη για το Σπήλαιο.  

«Η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια αφού η κατανάλωση του  ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό  σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από  τη σημερινή. Εξίσου σημαντική όμως θα είναι και η αισθητική  αναβάθμιση του Σπηλαίου. 

Οι μελετητές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το  αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα αντάξιο των  προσδοκιών μας και του μεγαλείου του Σπηλαίου», σημείωσε ο κ.  Σαρακατσάνος ο οποίος ανέφερε ότι το Σπήλαιο θα είναι επισκέψιμο  καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.  

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για  μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς  αναγνωρισμένου μνημείου.  «Η ολοκλήρωση του έργου θα μας φέρει μπροστά σε ένα καινούργιο  Σπήλαιο όπου θα αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά  και των χρωμάτων του. 

Ξεκινήσαμε με λαμπτήρες πυρακτώσεως,  περάσαμε στον ψυχρό φωτισμό και σήμερα φτάνουμε στα LED  καθιστώντας το Σπήλαιο Περάματος το πρώτο στην Ελλάδα στο οποίο  εγκαθίσταται αυτή τη τεχνολογία», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μια νέα εμπειρία στο Σπηλαίο Περάματος με τον καινούργιο φωτισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 394407196045160405
item