Γιάννενα: Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου Γιάννενα: Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Γιάννενα: Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου, διοργανώνει ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Η κ. Ευθυμίου θα μιλήσει για τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την παγκόσμια και κυρίως την ευρωπαϊκή ιστορία, ενώ αναφορά θα γίνει και στις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας. 

«Πρόκειται για μια περιήγηση στα κύρια σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και στις μεγάλες τομές, που άλλαξαν τις δομές των κοινωνιών και επέφεραν τη γένεση νέων θρησκειών, τεχνολογιών, ιδεολογιών, θεσμών, οικονομικών και κοινωνικών πραγματικοτήτων», τόνισε ο γραμματέας του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων Δημήτρης Σιώτος.

Η Μαρία Ευθυμίου διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών. 
Πέρα από τις πανεπιστημιακές της δραστηριότητες και το συγγραφικό της έργο, διδάσκει και στο Κέντρο Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, που λειτουργεί ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά διαδικτυακών μαθημάτων στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5608259932274720406
Σχόλια
item