Μαξίμου: Η μισθοδοσία ιερέων είναι αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας Μαξίμου: Η μισθοδοσία ιερέων είναι αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μαξίμου: Η μισθοδοσία ιερέων είναι αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας

Μαξίμου: Η μισθοδοσία ιερέων είναι αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας
Το γάντι σηκώνει το μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην Ιερά Σύνοδο, διαμηνύοντας ότι το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.
Επίσης το γραφείο του πρωθυπουργού διαμηνύει προς τους ιεράρχες ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου και πως πριν κατατεθεί στη Βουλή θα γνωστοποιηθεί στην Ειδική Επιτροπή της ΔΙΣ.
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:
«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.
Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.
Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

epirusblog.gr
5 of 5
Μαξίμου: Η μισθοδοσία ιερέων είναι αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3124015422428326850
Σχόλια
item