Ήπειρος: Νέοι επιστήμονες της Ηπείρου στο δρόμο προς την αγορά εργασίας!

Ήπειρος: Νέοι επιστήμονες της Ηπείρου στο δρόμο προς την αγορά εργασίας!
Aπό τη μία, είναι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, νέοι άνθρωποι με προσόντα, αλλά και γενικότερα Ηπειρώτες νεαροί επιστήμονες που αποφοίτησαν από άλλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. 
Από την άλλη, οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες συχνά αναζητούν προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης. 
Αυτές τις δύο «ομάδες» φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω της εκδήλωσης «Ημέρα Καριέρας 2018», η οποία αποτελεί θεσμό πια για το Ίδρυμα, προκειμένου να ανοίξει ένα δρόμο προς την αγορά εργασίας για τους αποφοίτους του. 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία από τις πιο σημαντικές όσον αφορά στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας που ήδη αποδίδει «καρπούς», όπως τονίστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.
Ο Πρύτανης
Η «Ημέρα Καριέρας αποτελεί πλέον θεσμό για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω του οποίου το Ίδρυμα επιχειρεί να διασυνδέσει φοιτητές και αποφοίτους του, καθώς και Ηπειρώτες αποφοίτους άλλων Πανεπιστημίων με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας, τόνισε χθες ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «πρόκειται για μία δράση που μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα στο κομμάτι καταπολέμησης της ανεργίας».
Ο κ. Αλμπάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημόσια τον Καθηγητή Χημείας Μάματο Προδρομίδη που έχει την επιστημονική ευθύνη της εκδήλωσης αλλά και την Υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Έφη Γερωνυμάκη για τη διοργάνωσή της.
Αυξημένη συμμετοχή
Από την πλευρά του ο επιστημονικός υπεύθυνος της «Ημέρας Καριέρας 2018» Μάματος Προδρομίδης, έκανε λόγο για μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία ακολουθεί ανοδική πορεία όσον αφορά στις συμμετοχές. 
Όπως είπε, το 2015 συμμετείχαν στη δράση 37 εταιρίες και 250 απόφοιτοι. Στη φετινή έχουν δηλώσει συμμετοχή 50 εταιρίες με πολύ μεγαλύτερο μέσο μέγεθος και 400 απόφοιτοι.
Ο κ. Προδρομίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι για πρώτη φορά φέτος η «Ημέρα Καριέρας» απευθύνεται και σε όλους τους νέους επιστήμονες της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, ανεξάρτητα από το ίδρυμα απ’ το οποίο έχουν αποφοιτήσει. 
«Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι η κάλυψη πραγματικά διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε», τόνισε με έμφαση.
Άνθρωποι που ξέρουν…
Τέλος, η Έφη Γερωνυμάκη αναφέρθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Career Talks», η οποία, όπως είπε, αφορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία και τις ευκαιρίες εργασίας. «Η σταδιοδρομία δεν είναι πλέον μονοδιάστατη πορεία. 
Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει, νέοι επαγγελματικοί τομείς αναδύονται, χρειάζονται λοιπόν καινούριες δεξιότητες από τους νέους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αυτό θα κάνει η συγκεκριμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που δρουν στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον και να συνομιλήσουν μαζί τους. 
Το λόγο λοιπόν θα έχουν έμπειροι και λιγότερο έμπειροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ερευνητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη δική τους σταδιοδρομία, τις επιτυχίες, τα λάθη που πιθανώς έκαναν, τις ανατροπές που επέλεξαν ώστε μέσα από τη δική τους αφήγηση να αναδειχθούν δύο πράγματα όπως σημείωσε η κ. Γερωνυμάκη. 
Αφενός, μη τυπικά μονοπάτια σταδιοδρομίας, με παραδείγματα που θα γίνουν ερεθίσματα για τους νέους ώστε να αναζητήσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία. Αφετέρου, πολύτιμη επαγγελματική πληροφόρηση για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι καλεσμένοι ομιλητές. 
Το «Career Talks» συνδιοργανώνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με το Euraxess Services Centre και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».
Kαι live streaming…
Η «Ημέρα Καριέρας 2018», θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα υπάρχουν 50 σημεία συνεντεύξεων όπου φοιτητές θα συζητούν με εκπροσώπους επιχειρήσεων. 
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δε μπορέσουν να παραβρεθούν στα «Career Talks» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ομιλίες μέσω live streaming. 
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Νέοι επιστήμονες της Ηπείρου στο δρόμο προς την αγορά εργασίας!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1287794876526613661
item