Έλντα Πανοπούλου: Τα παραπανίσια κιλά που είχα μου χάρισαν πολλούς ρόλους!

Έλντα Πανοπούλου: Τα παραπανίσια κιλά που είχα μου χάρισαν πολλούς ρόλους!
Η Έλντα Πανοπούλου μιλά για τα παιδικά της χρόνια, το αρχικό «όχι» των γονιών της να γίνει ηθοποιός και το πρωινό στο Mega 

Οι ύμνοι από τη Χαρούλα του «Ρετιρέ» για τη Βλαχοπούλου και η απώλεια της κουμπάρας που την είχε ως δεύτερη μάνα και δεύτερη αδελφή
Η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου είναι πρωταγωνίστρια παλιάς κοπής! Σημαντικοί κριτικοί θεάτρου έχουν εκφραστεί με ύμνους για το κορίτσι με τα μακριά ξανθά μαλλιά, τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και το πιάνο, το απέραντο ταλέντο, το απίθανο χιούμορ, την εργασιομανία, το ήθος αλλά και τους τεράστιους ρόλους που της χάρισαν τον τίτλο της νέας Ρένας Βλαχοπούλου!
Πριν από λίγες ημέρες έγινε η θριαμβευτική πρεμιέρα της στη σκηνή του Ρυθμός Art, παρέα με τη Σοφία Βόσσου (το καρμικό δίδυμό της!) και τη λαϊκή τραγουδίστρια Χριστίνα Μαραγκόζη, σε ένα απίθανο σόου με πολύ τραγούδι και ξεκαρδιστικούς διαλόγους, προσφέροντας στον κόσμο διασκέδαση, κέφι, χορό και γέλιο μέχρι δακρύων!
Πότε νιώσατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;
Εχθές το βράδυ (γέλια)!
Οι γονείς σας ήταν θετικοί;
Καθόλου. Ηθελαν να γίνω εκπαιδευτικός, για να συνεχίσω τη διδασκαλική δραστηριότητά τους, μια και είχαν δημιουργήσει από το μηδέν τα εκπαιδευτήρια «Μέλισσα».
Πώς διαχειριστήκατε την άρνησή τους;
Γράφτηκα κρυφά στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και το μόνο που χρειάστηκε για να τους πείσω ήταν να με δουν στην πρώτη μου παράσταση, στην παιδική σκηνή του Δημήτρη Ποταμίτη, ούσα ακόμη μαθήτρια στη δραματική σχολή. Κατόπιν έγιναν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές μου. Στην αγάπη και τη συμπαράσταση των γονιών μου οφείλω το πείσμα και τη δυναμική μου.
Στο ξεκίνημα της καριέρας σας δηλώσατε ότι τα μυαλά σας πήραν αέρα από τις διθυραμβικές κριτικές. Η προσγείωση ήταν απότομη;
Καμία προσγείωση! Ακόμη ύμνους μού γράφουν, οπότε τα μυαλά μου έχουν μέσα πάρα πολύ αέρα (γέλια)!
Ποιος είχε την ιδέα να αναλάβετε ρόλο παρουσιάστριας στο πρωινό «Μεταξύ μας» πριν από πολλά χρόνια στο Mega;
Η Σοφία Βόσσου! Εκείνη είχε κλείσει πρώτη με το κανάλι και ήμουν επιλογή της. Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσα της οφείλω.
Το «ναι» ήταν αυθόρμητο ή χρειάστηκε να το σκεφτείτε;
Αμέσως δέχτηκα. Μου άρεσε πολύ η πρόταση, γιατί αγαπώ την τηλεόραση.
Ηταν δελεαστικά και τα -πολλά- χρήματα;
Βέβαια. Θα ήταν ψέμα να πω το αντίθετο. Αλλωστε, ήταν μια περίοδος κατά την οποία οι τηλεοπτικοί παραγωγοί, και κατ’ επέκταση τα κανάλια, γνώριζαν καλά ότι, αν ήθελαν την επιτυχία, θα έπρεπε να επενδύσουν οικονομικά στα πρόσωπα.
Το πρωινό σάρωνε στη ζώνη του. Ομως τη δεύτερη χρονιά η Σοφία Βόσσου αποχώρησε. Τσακωθήκατε;
Ποτέ δεν ήρθαμε σε κόντρα. Είχαμε μια αρμονική συνύπαρξη μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Οσο γελούσαμε on air άλλο τόσο γελούσαμε και στο γραφείο ή στις βραδινές εξόδους μας, γιατί κάναμε παρέα και εκτός πλατό.
Τι συνέβη πραγματικά;
Εκείνη την εποχή η Σοφία είχε πολλές υποχρεώσεις και νυχτερινές εμφανίσεις. Τότε τα κέντρα διασκέδασης δούλευαν πέντε μέρες την εβδομάδα και όχι τριήμερα. Οπότε, μην ψάχνεις για σκάνδαλο (γέλια)! Αλλωστε από το 1995 που πρωτοσυνεργαστήκαμε στο Mega μέχρι και σήμερα συναντηθήκαμε καλλιτεχνικά τόσες πολλές φορές που απαντά από μόνο του στην ερώτησή σου.
Υστερα από 23 χρόνια γνωριμίας πιστεύετε ότι ήταν καρμική η συνάντησή σας τότε;
Απόλυτα. Είναι η οικογένειά μου και την αγαπώ πολύ. Περνάμε μαγικά και γελάμε πολύ, μέχρι δακρύων, κυριολεκτικά. Μαζί κάνουμε θαύματα. Είναι καλλιτεχνάρα! Είναι τόσο καλό και καθαρό παιδί, που σου προκαλεί συγκίνηση. Τη σέβομαι και την αγαπώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Φέτος αναβιώνετε το κλίμα που είχατε οι δυο σας στο «Μεταξύ μας» με τη μουσική παράσταση «Μεταξύ μας η αγάπη», με πολύ τραγούδι και άλλο τόσο γέλιο.
Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Κοντός, η Σοφία Βόσσου, η Χριστίνα Μαραγκόζη και εγώ παρουσιάζουμε ένα μουσικό θέαμα, ένα απίθανο πάρτι, που μας ενώνει κάθε Σάββατο, ταξιδεύοντάς μας σε εποχές χαρούμενες, ξέγνοιαστες, όπου καλλιτέχνες και κοινό γινόμασταν μια παρέα, μια αγκαλιά!
Η Χριστίνα Μαραγκόζη πώς βρέθηκε ανάμεσα στο «αχτύπητο δίδυμο»;
Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Την έλιωσα, βέβαια, στις πρόβες (γέλια), αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Θα την ακούσετε να λέει πολύ μεγάλα τραγούδια, θα τη δείτε μέσα σε εκπληκτικές χορογραφίες, θα την απολαύσετε σε κωμικές στιγμές. Δηλαδή θα δείτε μια άλλη Χριστίνα! Την ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, για το πόσο αφέθηκε στην έμπνευσή μου και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε όλοι!
Να επιστρέψουμε στο ιστορικό «Ρετιρέ». Είχατε αρμονική συνύπαρξη οι ηθοποιοί;
Στη σειρά αυτή, επειδή δημιουργός και σκηνοθέτης ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, οι παραφωνίες δεν επιτρέπονταν. Ολοι σεβόμασταν τις γνώσεις του και τις απόψεις του. Προσωπικά, είμαι ευγνώμων απέναντί του, γιατί μου έδωσε να ερμηνεύσω αυτήν τη μαγική Χαρούλα Πεπονάκη και με βοήθησε να μπω στις καρδιές των ανθρώπων!
Μπροστά στο ταλέντο σας οι θεατρικοί κριτικοί υποκλίθηκαν και σας χαρακτήρισαν «νέα Ρένα Βλαχοπούλου»! Σας ενόχλησε αυτό;
Το αντίθετο. Είναι τίτλος ύψιστης τιμής.
Συμφωνείτε μαζί τους;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλη Ρένα Βλαχοπούλου ούτε και θα υπάρξει ποτέ. Στη γειτονιά των αγγέλων, δυστυχώς, κατοικούν πολλοί αναντικατάστατοι.
Η συνύπαρξη στο σανίδι μαζί της παραμένει η πιο σημαντική στην καριέρα σας;
Σίγουρα. Μου δίδαξε τόσα όσα δεν μου δίδαξε ποτέ κανείς άλλοτε.
Τα παραπανίσια κιλά που είχατε στο παρελθόν σάς προκαλούσαν πρόβλημα;
Οχι βέβαια. Ισα ίσα έχω κερδίσει ρόλους! Αγαπήθηκα και μέσα από την εικόνα μου.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια συντηρείτε μια τέλεια, λεπτή σιλουέτα.
Σίγουρα δεν είναι μια υπόθεση που υλοποιείται σε έναν μήνα, με κάποιον μαγικό τρόπο. Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου. Η απώλεια βάρους είναι συνδεδεμένη απόλυτα πλέον με την κίνηση στη ζωή μου. Περπατάω κάθε μέρα αρκετά.
Σήμερα οι υπέρβαροι της showbiz γίνονται αντικείμενο τηλεοπτικού bullying...
Το bullying υπάρχει στην ελληνική πραγματικότητα και είναι μια κατάσταση πολύ σκληρή. Ωστόσο, θεωρώ ότι το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της πραγματικά αρνητικής κατάστασης είναι σε ό,τι αφορά τα παιδιά.
Παντρευτήκατε με έναν γοητευτικό Ιταλό, ωστόσο λίγα χρόνια μετά χωρίσατε. Τι δεν πήγε καλά;
Εκανα έναν γάμο με κουμπάρα τη Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία ξέχασε να φέρει στην εκκλησία τις λαμπάδες και τα στέφανα! Οπότε καταλαβαίνετε τι γέλιο έγινε για τους άλλους, γιατί εγώ αμέσως κατάλαβα ότι αυτός ο γάμος δεν θα φτουρήσει (γέλια)! Αστειεύομαι. Οσοι άνθρωποι περνούν απ’ τις ζωές μας πέρασαν για κάποιον λόγο. Δεν μετανιώνω για καμία επιλογή μου.
Το διαζύγιο ήταν από τις δύσκολες στιγμές της ζωής σας;
Η πιο πικρή και βαθιά επίπονη στιγμή ήταν η απώλεια των γονιών μου, αλλά και η πολύ πρόσφατη απώλεια της πιο αγαπημένης μου φίλης και κουμπάρας, που ήταν για μένα δεύτερη μάνα και δεύτερη αδερφή.
Διευθύνετε την άλλοτε οικογενειακή επιχείριση «Μέλισσα», η οποία άρχισε ως ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και σήμερα λειτουργεί ως ανωτέρα σχολή δραματικής τέχνης, όπου διδάσκουν σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης.
Συνεργάζομαι με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες και αναφέρομαι ξεχωριστά στον Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι τιμή για τη σχολή μου. Είναι από τους τελευταίους μεγάλους δασκάλους και ηθοποιούς της Ελλάδας. Επίσης, η Μαρία Κανελλοπούλου, την οποία εκτιμώ και σέβομαι, και με την οποία συνεργαζόμαστε από την πρώτη χρονιά ίδρυσης της σχολής.

epirusblog.gr
5 of 5
Έλντα Πανοπούλου: Τα παραπανίσια κιλά που είχα μου χάρισαν πολλούς ρόλους!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 1215790147295127065
item