Ήγουμενίτσα: Καθυστέρηση ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, λόγω αυξημένης ζήτησης Ήγουμενίτσα: Καθυστέρηση ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, λόγω αυξημένης ζήτησης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Καθυστέρηση ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, λόγω αυξημένης ζήτησης

Ήγουμενίτσα: Καθυστέρηση ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, λόγω αυξημένης ζήτησης
Παράπονα διατυπώνουν ασθενείς, για καθυστέρηση ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. 

Όπως εξηγεί ο αναπληρωτής συντονιστής του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας Απόστολος Σεγγούνης, "καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για το κλείσιμο κάποιου ραντεβού, λόγω όμως της αυξημένης ζήτησης σήμερα απέχουμε από τον επιθυμητό . 

Ευελπιστούμε στην πορεία να μειωθούν οι χρόνοι με διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους μας". Και προσθέτει: "Το σύστημα των ραντεβού εφαρμόσθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσερχόμενων που πλέον οι ίδιοι επιλέγουν τον χρόνο προσέλευσης τους και εξυπηρετούνται άμεσα. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ιατρός χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερο από τον προκαθορισμένο από τα ραντεβού χρόνο για την επίλυση του προβλήματος κάποιου ασθενούς , άλλοτε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει δυσλειτουργία ή ο ιατρός αντιμετωπίζει άλλο έκτακτο περιστατικό που δυνατόν να προέκυψε  αυτά θα έχουν ως φυσική συνέπεια μικρή καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των επομένων ασθενών , πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται κατανοητό από αυτούς και δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται". 

Εξάλου σημειώνει ότι "στο Δήμο Ηγουμενίτσας λειτουργούν και τα περιφερειακά ιατρεία (πρώην αγροτικά ιατρεία ) Παραποτάμου , Καστρίου , Πλαταριάς, Συβότων και το Κ.Υ Μαργαριτίου και παρακαλούμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απευθύνονται εκεί πρώτα για την λήψη υπηρεσιών υγείας, έτσι θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και θα μειωθούν οι χρόνοι αναμονής για ραντεβού σε αυτό. Τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται και εξυπηρετούνται χωρίς ραντεβού 24 ώρες το 24ωρο". 

Οι ειδικότητες των ιατρών, που σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας είναι: Παθολόγοι, γενικοί ιατροί , παιδίατροι, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ουρολόγος, δερματολόγος, ακτινολόγος και βιοπαθολόγος (μικροβιολόγος). 

Τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται και εξυπηρετούνται χωρίς ραντεβού 24 ώρες το 24ωρο στον ίδιο χώρο (Τ.Ε.Π.). Σύντομα το Τ.Ε.Π. με τις προσλήψεις και νέων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που είναι ήδη σε εξέλιξη (αναισθησιολόγος, χειρουργός,ορθοπεδικός, παθολόγος  και καρδιολόγος ) , το άνοιγμα των χειρουργείων του για έκτακτα περιστατικά και την συμπαράσταση του νοσοκομείου Φιλιατών, προς το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά, θα είναι σε θέση να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Καθυστέρηση ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, λόγω αυξημένης ζήτησης
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2106537462483526232
Σχόλια
item