Θεσπρωτία: Ο Δήμος Φιλιατών για τις δηλητηριάσεις σκύλων και τα αδέσποτα

Θεσπρωτία: Ο Δήμος Φιλιατών για τις δηλητηριάσεις σκύλων και τα αδέσποτα
Σχετικά με τις πρόσφατες και παλαιότερες δηλητηριάσεις σκύλων και γατών,  η Δημοτική Αρχή Φιλιατών ζήτησε και ζητά από τις υπεύθυνες Αστυνομικές Αρχές να ολοκληρώσουν, σε εύλογο χρονικό διάστημα,  τις έρευνες τους και να στείλουν τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. 
Η Δημοτική Αρχή είναι από θέση αρχής ενάντια σε οποιαδήποτε φαινόμενα που σχετίζονται με την κακοποίηση και την θανάτωση των αδέσποτων ζώων. 
Ήδη με πρωτοβουλία των Δήμων Ηγουμενίτσας. Σουλίου και Φιλιατών αναμένεται εντός του έτους να  λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην πόλη της Ηγουμενίτσας, Διαδημοτικό Κυνοκομείο όπου  θα περιθάλπονται τα αδέσποτα ζώα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Ο Δήμος μας έχει ήδη δεσμεύσει με παλαιότερη απόφασή του το ποσό των 35.000 χιλιάδων ευρώ. 
Επίσης με την απόφαση( 220/2018 )  του Δημάρχου Φιλιατών, η οποία είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο, συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Φιλοζωικών Σωματείων του Νομού Θεσπρωτίας. 
Ζητάμε από τους πολίτες που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να συντηρήσουν τα ζώα τους να τα παραδίδουν στον  χώρο που διαθέτει το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας, αντί να τα αφήνουν αδέσποτα.
Κάθε άλλη σκέψη και φήμη που κυκλοφορεί, από ανεύθυνους κύκλους, είναι εκ του πονηρού  και μόνο στόχο έχει να διαβάλλει το σημαντικό έργο που γίνεται στο Νομό μας ως προς την περίθαλψη και την γενικότερη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που ασυνείδητοι αφήνουν εκτεθειμένα στους ελεύθερους χώρους των Πόλεων μας και των Τοπικών μας Κοινοτήτων.
Επίσης ο Δήμαρχος Φιλιατών, έχει καταθέσει, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους για τα συμβάντα που αφορούν την κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων στην έδρα του Δήμου καθώς και για τις πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και συκοφαντούν τους εκλεγμένους εκπροσώπους των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο Δήμος Φιλιατών για τις δηλητηριάσεις σκύλων και τα αδέσποτα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8365260659721718550
item