Χαρίτσης: Ιστορική αναγκαιότητα η δημιουργία νέας προοδευτικής πλειοψηφίας

Χαρίτσης: Ιστορική αναγκαιότητα η δημιουργία νέας προοδευτικής πλειοψηφίας

«Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας», τώρα που «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ κλείνει τον κύκλο της», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι αποτελεί καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να δημιουργήσουν ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παίξει σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση. «Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για σύγκλιση, διατηρώντας, ωστόσο, ο καθένας το δικό του πολιτικό στίγμα», ξεκαθάρισε.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, νωρίτερα στον ίδιο σταθμό ότι «όταν θα έρθει η ώρα και θα ανοίξουμε τον φάκελο της περιόδου Τσίπρα, ο Γιάννος και ο Άκης θα φανούν αγγελούδια», ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι τέτοιες τοποθετήσεις «υποδηλώνουν πανικό για τις τελευταίες εξελίξεις που φαίνεται ότι αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό» και πρόσθεσε: «Το επίδικο των επόμενων εκλογών είναι να μην επιστρέψουμε στις πρακτικές και στο πολιτικό προσωπικό, τα οποία έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας».

Για τις καταγγελίες του κ. Καμένου για τον κ. Κοτζιά στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη. Εμείς λέμε "όλα στο φως". 


Είναι σημαντικό να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς για να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να φανεί ότι όποιοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, τελικά πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους».

Σχετικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε ότι δεν αποτελεί μία απλή αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αλλά «διαμορφώνει ένα διαφορετικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια», καθώς «ανοίγει, πλέον, και τις δυνατότητες για νέες συναινέσεις και νέες συνθέσεις που θα έχουν ένα σαφές προγραμματικό στίγμα».

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δήμων και τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν σε αυτούς 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι των ανταποδοτικών υπηρεσιών. 


Όπως υποστήριξε, στον αντίποδα βρίσκεται η ΝΔ, που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 (προσλήψεις έναντι αποχωρήσεων), καθώς «ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αντιμετωπιστεί το χωροταξικό των δήμων, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα αφορά «κάποιες εξώφθαλμες περιπτώσεις», όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά.
epirusblog.gr
5 of 5
Χαρίτσης: Ιστορική αναγκαιότητα η δημιουργία νέας προοδευτικής πλειοψηφίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5156701250884292039
item