Γιάννενα: Ο νέος παρονομαστής αλλάζει την εξίσωση Γιάννενα: Ο νέος παρονομαστής αλλάζει την εξίσωση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο νέος παρονομαστής αλλάζει την εξίσωση

                 Γιάννενα: Ο νέος παρονομαστής αλλάζει την εξίσωση

Γκάζι, φρένο, συμπλέκτης. Με μάθημα οδήγησης θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς το σκηνικό που διαμορφώνεται στον χώρο της κεντροαριστεράς στον δήμο Ιωαννιτών, με τις διεργασίες να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το γκάζι πατά ο Μωυσής Ελισάφ, που μετά από μια σειρά επαφών και βολιδοσκοπήσεων το προηγούμενο διάστημα, εμφανίζεται έτοιμος να κάνει το βήμα και να ανακοινώσει τη δημιουργία μιας νέας παράταξης, που θα μπει στην κούρσα διεκδίκησης των δημοτικών εκλογών. 

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη αρκετών προσώπων, πολλοί εκ των οποίων με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία και πολιτική διαδρομή, θεωρείται θέμα χρόνου να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις. 

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά φέρονται να είναι ο πρώην δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη του ΠΑΣΟΚ (του Κινήματος Αλλαγής σήμερα), αλλά και άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους.

Το φρένο στην όλη προσπάθεια επιχειρεί να πατήσει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», δηλαδή η σημερινή δημοτική αρχή. Αν και αρχικά εκφραζόταν η άποψη πως ο Μ. Ελισάφ δε θα κάνει το επόμενο βήμα, τελικά φαίνεται πως έχουν πειστεί για το αντίθετο. 
Η προσπάθεια να μπει φρένο στις βλέψεις του εκφράστηκε κυρίως με την περιχαράκωση του χώρου, με αρκετούς αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να κάνουν το προηγούμενο διάστημα δηλώσεις στήριξης στον Θ. Μπέγκα και να δηλώνουν εκ νέου υποψήφιοι μαζί του. 
Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και μία άλλη προσπάθεια, στην κατεύθυνση να του χρεωθεί η διάσπαση του χώρου, η οποία μπορεί να οδηγήσει τον δήμο σε άλλα… χέρια.
Τον ρόλο του «συμπλέκτη» επιχειρούν να παίξουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που βλέπουν κίνδυνο διάσπασης και δε θέλουν αυτός να επηρεάσει και την προσπάθεια του κόμματος να ανακτήσει δυνάμεις στις εθνικές εκλογές.
Χαρακτηριστική της προσπάθειας να υπάρξει συμπόρευση και να μην υπάρξουν δύο παρατάξεις με κοινή πολιτική αναφορά στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου και επίδοξου υποψήφιου βουλευτή με το ΚΙΝ.ΑΛ. Θανάση Μανταλόβα, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV, το βράδυ της Πέμπτης.
«Δεν υπάρχει χώρος για προοδευτικούς ανθρώπους, ώστε να λειτουργήσουν ως Κερκόπορτα στο πλαίσιο επαναφοράς συντηρητικών πολιτικών. Εάν ο σύντροφός μου Μ. Ελισάφ ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να υπάρχει μια προοδευτική διακυβέρνηση στον δήμο, τότε υπάρχει μια παράταξη ανοιχτή, που λειτουργεί δημοκρατικά. Οτιδήποτε άλλο έξω από αυτό το πλαίσιο θα χαρακτηριζόταν άθελα, ως μια συνεισφορά, που δεν πιστεύω ότι το επιδιώκει, στην παλινόρθωση συντηρητικών δυνάμεων.
Για όποιους από τους συντρόφους μας, που και την προηγούμενη φορά τους είχαμε καλέσει να συμμετέχουν, η πόρτα είναι ανοιχτή. Να μην πέσουμε στην παγίδα των πολλών μικρών τοπικών ηγετίσκων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Ελισάφ να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης, μέσα από μια εσωπαραταξιακή διαδικασία ανάλογη αυτής στις προηγούμενες εκλογές, αν και προφανώς αυτό αποτελεί μια προσωπική του θέση, καθώς ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας δεν έχει αφήσει σε κατά καιρούς δηλώσεις του τέτοια περιθώρια, λέγοντας ότι ο ίδιος θα ηγηθεί της παράταξης και θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία.
«Εάν κάποιος έχει αρχηγικές βλέψεις, να έρθει να το βάλει μέσα στη παράταξη και η παράταξη μπορεί να αποφασίσει με ποιον θα πάει. Θα είναι ολέθριο σφάλμα αν κάποιοι στο όνομα κάποιων προοδευτικών στρατηγικών, οδηγήσουν τον κόσμο σε μια μάχη αδελφοκτόνα ή σε εποχές που ζήσαμε παλιότερα και δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε κεφάλι στον δήμο και την πόλη μας», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας. 
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»
Το κατά πόσο η προσπάθεια να μπει φρένο ή να οδηγήσει σε συμπόρευση θα αποδώσει, είναι κάτι που προφανώς θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα, ωστόσο η αντίδραση από την πλευρά του Μωυσή Ελισάφ μάλλον το αντίθετο υποδηλώνει.
Σε δήλωσή του στον Η.Α., ο κ. Ελισάφ τοποθετήθηκε ως προς την άποψη που διατυπώνεται ότι είναι μέλος της παράταξης, που υποστηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή, διαψεύδοντάς την κατηγορηματικά. 
«Δεν είμαι μέλος κάποιας πολιτικής ή αυτοδιοικητικής παράταξης, επομένως ούτε στην παράταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, και δε συμμετέχω σε οποιαδήποτε διαδικασία τα τελευταία 4,5 χρόνια. 
Όλες αυτές οι δηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και φοβάμαι ότι υποδηλώνουν μια αντιδημοκρατική νοοτροπία, που θέλει ουσιαστικά να υπονομεύσει τη δυνατότητα ενός πολίτη να διεκδικήσει την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου και τη δυνατότητα της πόλης να έχει μια διαφορετική πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
                 
Γιάννενα: Ο νέος παρονομαστής αλλάζει την εξίσωση
epirusblog.gr
5 of 5
                 
Ιωάννινα 1526283080788039853
Σχόλια
item