Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων Στο Συλλαλητήριο Στη ΔΕΘ Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων Στο Συλλαλητήριο Στη ΔΕΘ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων Στο Συλλαλητήριο Στη ΔΕΘ

Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων Στο Συλλαλητήριο Στη ΔΕΘ

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ
Αναχώρηση Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 12:30μμ Κεντρική Πλατεία
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 26510-32513
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο «τέλος των μνημονίων». 

Έχουν εξαπολύσει προπαγανδιστική εκστρατεία γύρω από το ζήτημα των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού. 

Είναι υποκρισία. Οι όποιες διακηρύξεις τους μένουν κενό γράμμα για τους εργαζόμενους όσο παραμένει όλο εκείνο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και διευρύνει η κυβέρνηση προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας.

Για παράδειγμα η κυβέρνηση συζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού με τον Νόμο Βρούτση, της ΝΔ που καθορίζεται με υπουργική απόφαση και στα όρια που δε θίγεται η καπιταλιστική κερδοφορία. 

Φυσικά όποια μικρή αύξηση υπάρξει και όποτε αυτή γίνει θα συνοδευτεί με μείωση αφορολόγητου για τους εργαζόμενους, νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και με ενδεχόμενες μειώσεις εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Το βασικό είναι ότι ο κατώτερος μισθός και οι κλαδικοί μισθοί θα καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάθε κλάδου ξεχωριστά. 

Περασμένα – ξεχασμένα ο σταθερός μισθός και η ωρίμανση για την οποία δε μιλά καθόλου η κυβέρνηση. Διατηρείται ο υποκατώτατος μισθός συνδεδεμένος όχι με την ηλικία αλλά με την εμπειρία, διευρύνοντας την κινητικότητα και την ευελιξία. 

Είναι ένα ακόμα δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να μην κατοχυρώνονται και διευρύνονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ξεχασμένος και ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο και στους συνταξιούχους.

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Η «ανάπτυξη» τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060! Να χάνουμε συνεχώς από το μισθό μας, την σύνταξή μας, την ασφάλιση μας. Στήνεται πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. 

Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ. Μόνο η λαϊκή πάλη, με την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας  και γυναικών μπορεί να τους καταργήσει!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΛΙΓΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Έκλεισε με τη ΠΓΔΜ συμφωνία για να ενισχύσει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Άφησε ανοιχτούς αλυτρωτισμούς στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλητήριο ματοκύλισαν τους λαούς των Βαλκανίων. 

Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, φέρνει πιο κοντά την αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων. 

Διαλέγει στρατόπεδο, κάνει τη χώρα μας στόχο. Για τα κέρδη κόπτεται η «αριστερή» συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φέτος τιμώμενοι στην ΔΕΘ είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια και πολυεθνικές που έρχονται να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν βλέπει ότι έχουν βγει τα μαχαίρια στην περιοχή μας με σχέδια για αλλαγή συνόρων. 

Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας με την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή και απαιτούμε την απεμπλοκή της, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γέμισε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, έξω το ΝΑΤΟ από τα βαλκάνια και το Αιγαίο.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Να οργανωθεί η πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο – ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Συνεχίζονται οι μάχες για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ
Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία

Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
o Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
o Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
o Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
o Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
o Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
o Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
o Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
o Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
o Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. 

Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ

Αναχώρηση Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 12:30μμ Κεντρική Πλατεία.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων Στο Συλλαλητήριο Στη ΔΕΘ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1882538678453346166
Σχόλια
item