Γιάννενα: Επιτάχυνση για να γίνει σύμμαχος ο χρόνος

Γιάννενα: Επιτάχυνση για να γίνει σύμμαχος ο χρόνος
Η απώλεια χρόνου περίπου 40 ημερών, που χαρακτηρίζεται πολύτιμος όμως, για το έργο της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας, είναι τελικά το σημαντικότερο στοιχείο που προέκυψε από την καθυστέρηση στην έγκριση τελικά της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία «Νήρικος», από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 
Μετά κόπων και βασάνων, κυρίως όμως με σημαντική καθυστέρηση, η σύμβαση εγκρίθηκε τελικά από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πήρε το δρόμο της τελικής υπογραφής ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη. 
Αυτό θα χρειαστεί ένα διάστημα 10 τουλάχιστον ημερών, ώστε να προσκομιστούν από την ανάδοχο εταιρεία τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν από το υπουργείο Υποδομών και την αρμόδια Διεύθυνση. 
Ακόμη όμως κι αν υποθέσει κάποιος, ότι τα έγγραφα θα προσκομιστούν εγκαίρως και θα εγκριθούν, ο ανάδοχος δε θα έχει σύμμαχο το χρόνο, για να ξεκινήσει τις εργασίες της β’ φάσης, πριν ο Άραχθος αρχίσει και πάλι να «φουσκώνει». 
Ο Σεπτέμβριος άλλωστε είναι ένας βροχερός μήνας, ενώ από τον Οκτώβριο, το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου εισέρχεται σταδιακά στο χειμώνα, επομένως, τα χρονικά περιθώρια μέχρι η στάθμη των νερών του ποταμού να ανέβει, είναι εξαιρετικά περιορισμένα.
Η ανάδοχος εταιρεία βέβαια έχει ήδη αποστείλει συνεργείο στην περιοχή της Πλάκας, προκειμένου να είναι έτοιμοι μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες, να ξεκινήσουν τις εργασίες της β’ φάσης, που σύμφωνα με τη σύμβαση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, ίσως όμως πλέον απαιτηθεί να γίνουν σε τρεις φάσεις, αν θεωρηθεί, ότι το φετινό καλοκαίρι, μάλλον χάνεται…
Στην 1η περίοδο της β’ φάσης του έργου προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης του ανατολικού μεσόβαθρου, μαζί με το ενσωματωμένο τμήμα του κεντρικού τόξου. Ακόμη, προβλέπεται η αποκατάσταση της ανατολικής καμάρας και η ένωσή της με το μικρό τμήμα του ανατολικού ακροβάθρου, η επισκευή και ενίσχυση των τμημάτων που διασώζονται στο δυτικό μεσόβαθρο, στη δυτική καμάρα, στο δυτικό και το ανατολικό ακρόβαθρο. 
Στελέχη της αναδόχου εταιρείας πάντως εκτιμούν, ότι αν η γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου, ένα σημαντικό τμήμα των προβλεπόμενων εργασιών μπορεί να γίνει μέχρι τις αρχές ή και τα μέσα Οκτωβρίου εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιτάχυνση για να γίνει σύμμαχος ο χρόνος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4546003405429965650
item