Οι Τούρκοι ενισχύουν με στρατό και τανκ τις κατεχόμενες περιοχές στη Συρία Οι Τούρκοι ενισχύουν με στρατό και τανκ τις κατεχόμενες περιοχές στη Συρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι Τούρκοι ενισχύουν με στρατό και τανκ τις κατεχόμενες περιοχές στη Συρία

Οι Τούρκοι ενισχύουν με στρατό και τανκ τις κατεχόμενες περιοχές στη Συρία

Καθώς το καθεστώς Άσαντ και τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στο τελευταίο μη κυβερνητικό οχυρό στην Ιντλίμπ, η Τουρκία ανέβαλε τις στρατιωτικές ενισχύσεις στη βόρεια Συρία και ανέθεσε πάνω από 50.000 μαχητές ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που βρίσκονταν στα Αφρίν, τον Αζάζ, τον Γιάρμπουλ, και al-Rai να είναι "έτοιμοι για στρατιωτική ανάπτυξη", αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αποστέλλονται στη βόρεια Συρία ξεπέρασε τις 30.000 στις περιοχές που εμπίπτουν στο πεδίο των δραστηριοτήτων του σχεδίου «Ασπίδα του Ευφράτη» αλλά και του «Κλάδου Ελαίας» και της ίδιας της Ιντλίμπ. 


Ο τουρκικός στρατός διπλασίασε επίσης τα τεθωρακισμένα οχήματα και τα τανκ που αναπτύχθηκαν στα συριακά σύνορα και απέστειλε πλατφόρμες πυραύλων, οβιδοβόλα σε στρατηγικά σημεία.

Οι τουρκικές δυνάμεις είναι παρούσες σε 12 σημεία από το βορρά προς νότο του Ιντλίμπ, οι οποίες επί του παρόντος ενισχύονται με τοίχους από τσιμέντο και αλεξίσφαιρους πύργους παρατήρησης, ως μέτρο προπστασίας από μία επίθεση του καθεστώτος.

Το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την έναρξη μιας μεγάλης στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή, η οποία εδώ και πολύ καιρό ελέγχεται από διάφορες ένοπλες ομάδες αντιπολίτευσης.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι μια τέτοια επίθεση θα οδηγούσε στη "χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον 21ο αιώνα".
epirusblog.gr
5 of 5
Οι Τούρκοι ενισχύουν με στρατό και τανκ τις κατεχόμενες περιοχές στη Συρία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3656033364035278121
Σχόλια
item