Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού Των Οστών Δράσεις Στην Αρτα

Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού Των Οστών Δράσεις Στην Αρτα

Η Διεθνής Ένωση Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) θέσπισε το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου ως την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών». Για το 2018 αναγορεύεται η 15η Σεπτεμβρίου ως ημέρα γιορτής και έκφρασης χιλιάδων ευχαριστώ σε όσους με ανιδιοτέλεια και ευαισθησία δηλώνουν έμπρακτα τη διάθεσή τους να προσφέρουν ζωή σε ασθενείς που αναζητούν ένα συμβατό δότη.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας θα γιορτάσει και φέτος την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενημερώνοντας τους πολίτες για την απλή διαδικασία της δωρεάς. 

Η ενημέρωση θα γίνει το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 11:00 έως τις 14:00 στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημητρίου), ενώ στις 12:00 το καλλιτεχνικό εργαστήρι – σχολή χορού Duende με υπεύθυνη την κυρία Μπαρκούζου Δώρα, θα μας παρουσιάσει χορογραφίες και θεατρικό με θέμα την δωρεά μυελού των οστών.

Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου. Η φράση του Τάσου Λειβαδίτη «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…» περικλείει την ουσία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, μιας μεγάλης αρετής του ανθρώπου να μπορεί να μοιράζεται χωρίς ιδιοτέλεια.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο από απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα όπως λευχαιμίες, λεμφώματα, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, κ.ά. 

Για κάποιους από αυτούς η μεταμόσχευση μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι «θεραπεία σωτηρίας», η μοναδική τους δηλαδή ευκαιρία να θεραπευτούν. Σήμερα, οι εθελοντές δότες έχουν ξεπεράσει παγκοσμίως τα 25.000.000, υπάρχουν όμως ασθενείς που εξακολουθούν να μην βρίσκουν συμβατό δότη με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η ζωή τους.

Πάρε μέρος στην αλυσίδα της ζωής
Γίνε και εσύ δότης μυελού των οστών!

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού Των Οστών Δράσεις Στην Αρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3899333260991076382
item