Γιάννενα: Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζει και η πόλη Γιάννενα: Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζει και η πόλη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζει και η πόλη

Γιάννενα: Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζει και η πόλη
Η πολυτροπικότητα των μετακινήσεων, που είναι η χρήση μέσων μεταφοράς εκτός του αυτοκινήτου είναι το επίκεντρο του εορτασμού της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμος Ιωαννιτών όπως και το σύνολο σχεδόν των μεγάλων πόλεων συμμετέχει και στον φετινό εορτασμό με διάφορες δράσεις, μία από τις οποίες ξεκίνησε χθες με την τοποθέτηση νέων ποδηλατοστατών σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.
Πίσω από το κεντρικό δημαρχείο, την οδό Καραμανλή, την πλατεία Μαβίλη και την παιδική χαρά στην οδό Γαριβάλδη τοποθετήθηκαν οι νέοι ποδηλατοστάτες, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου να τονίζει σε δηλώσεις της ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, για τα μηνύματα της φετινής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Όπως σημείωσε, η ανάλογη υποδομή βοηθά τους πολίτες να συνδυάζουν τρόπους μεταφοράς και ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι η σπουδαιότητα χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς είναι σημαντική και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολυτροπικότητας.
«Έχουμε σχεδιάσει και φέτος μια σειρά δράσεων που αφορούν παιδιά αλλά και μεγάλους. Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ταυτόχρονα όλους τους δημότες μας για κυκλοφοριακά θέματα και καλές πρακτικές που αν υιοθετηθούν μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας.
Σύντομα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα των δράσεων που δεν θα εξαντληθεί την περίοδο από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, καθώς φέτος έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε ανάλογες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», σημείωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, ευχαριστώντας παράλληλα για τη βοήθειά τους τόσο τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρτσίδη, όσο και την συνεργάτιδά της Κυριακή Μακρή με την οποία σχεδίασαν από κοινού τους ποδηλατοστάτες και την κ. Όλγα Ρακκά.
«Η πολυτροπική κινητικότητα μπορεί να αναπτυχθεί μόνο εάν οι κάτοικοι επανεξετάσουν τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και πάψουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους ως τον μοναδικό τρόπο μεταφοράς. 
Προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους τους να υιοθετήσουν πρακτικές πολυτροπικών μετακινήσεων. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την προώθηση της πολυτροπικότητας μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων», τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζει και η πόλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1246567383279581151
Σχόλια
item