Γιάννενα: Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι Γιάννενα: Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι

Γιάννενα: Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι

Με τον αγιασμό και την παραλαβή των βιβλίων από τους μαθητές ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά για όλα τα σχολεία της χώρας.

Το «πρώτο κουδούνι» θα χτυπήσει, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, με τα σχολεία πανέτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και με τα λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά κενά εκπαιδευτικών, κάτι που αποτελεί ένα διαχρονικό «στοίχημα» για την εκάστοτε κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί με τις προσλήψεις 19.480 αναπληρωτών, που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.
«Σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους», ανέφερε χθες ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τον επανασχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξηγεί πως «τον Σεπτέμβριο του 2020 θα συναντηθούν οι μεταρρυθμίσεις του λυκείου με τις μεταρρυθμίσεις της ανώτατης εκπαίδευσης».
Από τη φετινή σχολική χρονιά, πάντως, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία στα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και στο μάθημα «Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και δημοκρατία» της Β' Λυκείου.
«Το μεγάλο στοίχημα είναι οι μόνιμοι διορισμοί. Ευελπιστούμε ότι μετά τον Οκτώβριο θα έχουμε τη δυνατότητα διότι οκτώ χρόνια και πλέον στα μνημονιακά χρόνια δεν είχαμε μόνιμους διορισμούς στην παιδεία», τόνισε από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, από τον χώρο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα σχολεία των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον δήμο Ιωαννιτών, διαβεβαιώνοντας ότι οι δύο σχολικές επιτροπές του δήμου, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ώστε να διασφαλίζουν την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.
Στον αγιασμό τριών σχολείων θα παραβρεθεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Στις 8.55 θα παραβρεθεί στον αγιασμό που θα τελεστεί στο 7ο Γυμνάσιο Κιάφας, στις 9.15 στο συγκρότημα της Ακαδημίας και στις 10.30 στο γυμνάσιο Κουτσελιού.
ΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΥΧΕΣ
«Η φετινή χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς», σημειώνει στο μήνυμά του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, προσθέτοντας πως οι προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών εγγυώνται ότι δε θα υπάρξουν κενά σε κανένα σχολείο και πως οι νέες δομές εκπαίδευσης, που ξεκίνησαν να λειτουργούν, παρόλο που η διαδικασία βρίσκεται σε μεταβατική λειτουργία, εξασφαλίζουν ένα καλύτερο πλαίσιο για την εκπαιδευτική λειτουργία.
«Τα παραπάνω εξασφαλίζουν ότι όλοι οι μαθητές θα ξεκινήσουν και φέτος τη χρονιά χωρίς προβλήματα και ελλείψεις προσωπικού και οι σχολικές μονάδες θα είναι στη θέση να σχεδιάσουν την παιδαγωγική τους προσέγγιση και εφαρμογή με την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών και με την συνεργασία των γονέων», σημειώνει, ενώ καταλήγει, λέγοντας πως παραμένει η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ύστερα από τόσα χρόνια συνεχών αποχωρήσεων, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη. 
«Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα με βρουν αρωγό και υποστηρικτή σε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους με δημιουργία, φαντασία, χαρά και αλληλεγγύη», καταλήγει.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο γραμματέας Αλκ. Λάνταβος και τα μέλη της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. εύχονται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους, και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη. 
«Ιδιαίτερα ευχόμαστε στους νέους μαθητές της πρώτης δημοτικού να αγαπήσουν το σχολείο, ώστε να απολαύουν το ταξίδι, ένα νέο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών με προορισμό την μάθηση και την ψυχοπνευματική καλλιέργεια. 
Τέλος, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ευχόμαστε να επιλέξουν το δρόμο που η καρδιά τους θέλει και, με υπομονή και επιμονή, να υλοποιήσουν τους στόχους τους», αναφέρουν στο μήνυμά τους τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ Ιωαννίνων, ενώ ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες εκφράζει και η Δημοτική Οργάνωση Ζίτσας . 
«Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του δήμου μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Ευχόμαστε, ακόμα, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους. Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας Ηλίας Ζαΐμης.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1810326906105882577
Σχόλια
item