Γιάννενα: «Δείχνει» το δήμο για το 4ο δημοτικό Ανατολής Γιάννενα: «Δείχνει» το δήμο για το 4ο δημοτικό Ανατολής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Δείχνει» το δήμο για το 4ο δημοτικό Ανατολής

Γιάννενα: «Δείχνει» το δήμο για το 4ο δημοτικό Ανατολής
Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Αγγ. Φωτεινού εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θα λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν σχολείο.
Στο δήμο Ιωαννιτών και στις υπηρεσίες του που έχουν την αρμοδιότητα για τις σχολικές υποδομές επέρριψε την ευθύνη για τη μη λειτουργία του 4ου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, η Αγγελική Φωτεινού. 
Το σχολείο που ιδρύθηκε και επισήμως πριν μερικούς μήνες με την απόφαση δημοσίευσης στο ΦΕΚ να συνοδεύεται από τους συνήθεις πανηγυρικούς, δεν πρόκειται να λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά, αφού δεν έγινε σχεδόν καμία από τις εργασίες που απαιτούνταν.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι φορείς της εκπαίδευσης με την περιφερειακή διευθύντρια κα Φωτεινού σε χθεσινές της δηλώσεις στο ITV, να τονίζει πως η πρώτη επίσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων στο σχολείο έγινε στις… 3 Σεπτεμβρίου, λιγότερο από 10 ημέρες δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!
Έτσι, επισήμανε ότι η ευθύνη για τις κτηριακές υποδομές ανήκει εξ ολοκλήρου στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι στις υπηρεσίες της εκπαίδευσης.
Η σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο της στις αρχές Ιουνίου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας κας Τζούφη είχε αναδείξει μεν τις ελλείψεις που υπήρχαν, πλην όμως είχαν δοθεί οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες για να λειτουργήσει το σχολείο από τις 11 Σεπτεμβρίου.
«Το σχολείο ιδρύθηκε και υπάρχει και το σχετικό ΦΕΚ. Στη σύσκεψη είχαν συζητηθεί όλα τα θέματα και είχαν δοθεί και οι διαβεβαιώσεις. Εμείς, σαν Εκπαίδευση αναλαμβάνουμε ότι έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό κομμάτι και φυσικά με τον εξοπλισμό του εκάστοτε σχολείου, αλλά δεν έχουμε καμία σχέση με τις υποδομές. 
Ο δήμος μας παραδίδει και γραπτώς το κτήριο και έπειτα συγκαλείται η επιτροπή καταλληλότητας και εφόσον κριθεί κατάλληλο το κτήριο, προχωρούμε σε όλα τα επόμενα βήματα για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον εξοπλισμό» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως η πρώτη επίσκεψη στο σχολείο έγινε στις… 3 Σεπτεμβρίου!
«Πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε το σχολείο ήταν στις 3 του μήνα. Πήγαμε μια αντιπροσωπεία μεταξύ των οποίων εγώ αλλά και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τζίμας. Δεν είχαν γίνει όλα όσα έπρεπε προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο».
Η περιφερειακή διευθύντρια είπε πως το σχολείο δε γίνεται να τεθεί σε λειτουργία τη φετινή χρονιά, ενώ και για την επόμενη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις…
Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, πριν από 20 περίπου ημέρες, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Εμμανουηλίδης είχε επισημάνει τον ορατό τότε κίνδυνο να μη λειτουργήσει το σχολείο, με τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής, διά των αρμοδίων αντιδημάρχων, να μην είναι και τόσο πειστικές, κάτι που προφανώς είχε την εξήγησή του, όπως φάνηκε κιόλας από το τελικό αποτέλεσμα…
Έκκληση για τον εμβολιασμό των μαθητών
Στο μεταξύ, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι φορείς της Πολιτείας επισημαίνουν την αναγκαιότητα εμβολιασμού ώστε να προστατεύεται τόσο η μαθητική κοινότητα, αλλά και να αποφεύγεται η εκδήλωση επιδημίας.
Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρίσκεται η ιλαρά ενώ τα υπουργεία συνιστούν να ακολουθείται το δημόσιο πρόγραμμα εμβολιασμού.
Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων τα εμβόλια είναι ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από νόσο ή ισόβια αναπηρία.
Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου κάλεσε τους γονείς και τους κηδεμόνες να εμβολιάζουν τα παιδιά τους προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τα ίδια όσο και τα υπόλοιπα παιδιά.
anex.grepirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Δείχνει» το δήμο για το 4ο δημοτικό Ανατολής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8564391663487136504
Σχόλια
item