Το στρατιωτικό κόλπο για να αποκοιμηθείτε μέσα σε 2 λεπτά

Το στρατιωτικό κόλπο για να αποκοιμηθείτε μέσα σε 2 λεπτά

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αποκοιμηθούν σε δευτερόλεπτα, κι άλλοι που στριφογυρνούν για πολύ ώρα μέχρι τελικά να καταφέρουν να κλείσουν τα μάτια τους.

Αν συνηθίζετε να ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας και να μένετε ξύπνιοι για πολύ ώρα, ο εγκέφαλος κάνεις χιλιάδες σκέψεις και δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα.


Πρόσφατα όμως αποκαλύφθηκε μια μυστική στρατιωτική τεχνική που λέγεται ότι βοηθά κάποιον να κοιμηθεί μέσα σε μόλις 2 λεπτά.


Το τέχνασμα χρησιμοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αμερικανικό στρατό για να βοηθά τους στρατιώτες να κοιμηθούν όταν βρίσκονται σε καταστάσεις λιγότερο ειρηνικές, όπως σε πεδία μάχης.


Ιδανική τεχνική για όσους υποφέρουν από αϋπνία


Το μυστικό περιγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο «Relax and Win: Performance Championship», το οποίο παρόλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1981, πρόσφατα άρχισε και πάλι να συγκεντρώνει παγκόσμια διαδικτυακή προσοχή όταν το Joe.co.uk αποκάλυψε το κόλπο για να κοιμηθεί κανείς γρήγορα.


Λέγεται πως οι επικεφαλής του στρατού ανέπτυξαν αυτή την τεχνική για να βεβαιωθούν πως οι στρατιώτες τους δεν θα έκαναν λάθη εξαιτίας της κόπωσης.


Δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε:
1. Χαλαρώστε τους μύες στο πρόσωπό σας, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, της γνάθου και των μυών γύρω από τα μάτια.


2. Αφήστε τους ώμους σας να πέσουν όσο το δυνατόν πιο κάτω, ακολουθούμενοι από το άνω και κάτω χέρι, την μία πλευρά κάθε φορά.


3. Εκπνεύστε, χαλαρώνοντας το στήθος σας και στη συνέχεια χαλαρώστε τα πόδια σας, ξεκινώντας από τους μηρούς και κατεβαίνοντας


4.Στη συνέχεια, θα πρέπει να περάσετε 10 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να καθαρίστε το μυαλό σας προτού σκεφτείτε μία από τις τρεις παρακάτω εικόνες:


Βρίσκεστε σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη χωρίς τίποτε άλλο εκτός από έναν καθαρό μπλε ουρανό από πάνω σας


Είστε ξαπλωμένοι σε μια μαύρη, βελούδινη αιώρα σε ένα μαύρο δωμάτιο.


Λέτε «μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι» στον εαυτό σας ξανά και ξανά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.


Φανταστείτε ότι είστε σε μια ήρεμη λίμνη
Η τεχνική αυτή λέγεται ότι λειτουργεί στο 96% των ανθρώπων μετά από 6 εβδομάδες πρακτικής άσκησης.
Την ώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία, το στρατιωτικό αυτό τέχνασμα θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Εάν δεν το καταφέρετε, ο ειδικός στον ύπνο ΔΡ. Νιλ Στάνλεϊ, λέει πως ο σημαντικότερος παράγοντας για να κοιμηθεί κανείς είναι να αδειάσει το μυαλό του από σκέψεις. «Για να κοιμηθείτε, χρειάζεστε τρία πράγματα: ένα υπνοδωμάτιο ευνοϊκό για τον ύπνο, ένα χαλαρό σώμα και το πιο σημαντικό ένα χαλαρό μυαλό. Δεν μπορείτε να πάτε για ύπνο εάν το μυαλό σας κάνει χιλιάδες σκέψεις» δήλωσε στον Independent.
«Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς. Είτε αυτό είναι το διάβασμα, ένα ζεστό μπάνιο, ένα τσάι, είτε αρωματοθεραπεία. Δεν έχει σημασία τι κάνεις αρκεί να σταματήσεις να ανησυχείς για τα άγχη της ημέρας». 
epirusblog.gr
5 of 5
Το στρατιωτικό κόλπο για να αποκοιμηθείτε μέσα σε 2 λεπτά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2725500121609462853
item