Πυραύλους για την παρεμβολή της αεράμυνας οι ΗΠΑ, κάτι διαθέτει όμως και η Ελλάδα! (vid.)

Πυραύλους για την παρεμβολή της αεράμυνας οι ΗΠΑ, κάτι διαθέτει όμως και η Ελλάδα! (vid.)
Σύμβαση για την κατασκευή 250 αερο-εκτοξευόμενων δολωμάτων μικρών διαστάσεων (Miniature Air-Launched Decoys, MALD) ανέλαβε η εταιρεία Raytheon Company για την Αεροπορία των ΗΠΑ έναντι 96,1 εκατ. δολαρίων.
Το σύστημα MALD είναι ένα μικρών διαστάσεων αεροεκτοξευόμενο πυραυλικό σύστημα, το οποίο διαθέτει στο εσωτερικό του σύστημα παρεμβολής που μπορεί να ενεργοποιήσει την αεράμυνα του αντιπάλου εξομοιώνοντας το ίχνος αληθινών μαχητικών και κατόπιν να εξουδετερώσει τα εχθρικά αντιαεροπορικά συστήματα με την ενεργοποίηση των παρεμβολέων που φέρει στο εσωτερικό του.
Κατά αυτό τον τρόπο διευκολύνεται μια επιχείρηση διείσδυσης σε εχθρική αεράμυνα επιτρέποντας στα φίλα αεροσκάφη να εξουδετερώσουν τα συστήματα ραντάρ του αντιπάλου προτού εισχωρήσουν στην αεράμυνα του αντιπάλου τα μαχητικά.
Ακολούθως τα μαχητικά μπορούν να καταστρέψουν με πλήγματα τα συστήματα αεράμυνας του αντιπάλου και να διαμορφώσουν το κατάλληλο περιβάλλον για την καταστροφή άλλων στόχων από φίλια αεροσκάφη που έχουν εκ των πρότερων επιλεγεί.
Η εταιρεία Raytheon Company κατασκευάζει ήδη το σύστημα παρεμβολής MALD-J και αναπτύσσει ένα ανάλογο σύστημα για το Ναυτικό των ΗΠΑ. Από την πλευρά της η αεροπορία των ΗΠΑ έχει ήδη ολοκληρώσει το σύστημα MALD στα αεροσκάφη της και θα ακολουθήσει το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Τα συστήματα αυτά χαρακτηρίζονται ως πολλαπλασιαστές ισχύος και αντίστοιχα συστήματα χρησιμοποιήθηκαν από τους Ισραηλινούς κατα τις πρόσφατες επιχειρήσεις βομβαρδισμού Συριακών και Ιρανικών στόχων στην Συρία δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη συριακή αεράμυνα παρα τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής κατασκευής που έχει παραλάβει τα τελευταία χρόνια,
Οι πύραυλοι δολώματα αναπαράγουν το ίχνος κανονικών αεροσκαφών και προκαλούν κορεσμό του εναέριου χώρου για τα αντίπαλα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης…
Σημειώνεται, ότι ελληνική εταιρεία διαθέτει σε επίπεδο πρωτοτύπου ανάλογο σύστημα που εκτοξεύεται από την ξηρά και το οποίο μπορεί με ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα να φτάσει αυτόνομα χωρίς παρεμβολή σε απόσταση μέχρι και 300 χλμ, αξιοποιώντας σύστημα GPS/INS, με προγραμματισμένα πριν από την εκτόξευση σημεία πτήσης (waypoints). Το ελληνικό σύστημα μπορεί να φέρει στο εσωτερικό του ωφέλιμο φορτίο μέχρι και 20 κιλά.
Ουσιαστικά ένα τέτοιο σύστημα χαμηλού κόστους μπορεί να εκτοξευτεί από νησιά του κεντρικού Αιγαίου και να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη αεράμυνα, τουλάχιστον στα συστήματα που βρίσκονται σε βάθος μέχρι και 100-150 χλμ από τις ακτές της Ανατολίας, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των πιλότων των φίλιων αεροσκαφών κατά την διάρκεια αποστολών κρούσης.
ethnosimo.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πυραύλους για την παρεμβολή της αεράμυνας οι ΗΠΑ, κάτι διαθέτει όμως και η Ελλάδα! (vid.)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3771729278958669564
item