Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Λιτότητα αλλά χωρίς ΔΝΤ και capital controls Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Λιτότητα αλλά χωρίς ΔΝΤ και capital controls | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Λιτότητα αλλά χωρίς ΔΝΤ και capital controls

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Λιτότητα αλλά χωρίς ΔΝΤ και capital controls
Να καθησυχάσει τις αγορές επιχειρεί ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Μπεράκ Αλμπαϊράκ, δίνοντας διαβεβαιώσεις σε περίπου 1.000 επενδυτές πως οι τουρκικές επιχειρήσεις δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο.
Σε τηλεδιάσκεψη, ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε πως ο τραπεζικός τομέας είναι υγιής και ισχυρός και οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει stress tests. Υποστήριξε, δε, πως δεν υπάρχουν μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες και τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τραπεζικό τομέα εφόσον χρειαστεί. 
Ο  Αλμπαϊράκ επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για προσφυγή στο ΔΝΤ και κατέστησε σαφές πως δεν εξετάζεται σχέδιο επιβολής capital controls, το οποίο δεν θα μπει ποτέ στην ατζέντα της. 
Ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία ουδέποτε εφάρμοσε μέτρα εκτός των αγορών και υπογράμμισε πως οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν θα βρεθούν ποτέ στην ημερήσια διάταξη.
Πρόσθεσε πως η χώρα θα εφαρμόσει περαιτέρω δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα επικεντρωθεί στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ευελιξία στην αγορά εργασίας αποτελούν επίσης προτεραιότητα, δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ, η Τουρκία θα επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο της μέσω της μείωσης των δαπανών. Θα επικεντρωθεί επίσης στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.
Ο Αλμπαϊράκ τόνισε επίσης πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πως η μείωση του πληθωρισμού αποτελεί κορυφαία προτεταιότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Λιτότητα αλλά χωρίς ΔΝΤ και capital controls
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4614296874636404253
Σχόλια
item