Θεσπρωτία: Γιατρός προσέφερε απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών Θεσπρωτία: Γιατρός προσέφερε απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Γιατρός προσέφερε απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών

Θεσπρωτία: Γιατρός προσέφερε απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών

Ο γιατρός Σπύρος Καλακώνας προσέφερε απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών. Με χαρά οι κάτοικοι όχι μόνο έκαναν αποδεκτή την προσφορά, αλλά και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του. 

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του. 

Αν και παλαιότερα, οι απινιδωτές ήταν περίπλοκοι και δύσχρηστοι, που μόνο επαγγελματίες υγείας με εκτεταμένη εκπαίδευση στην ερμηνεία του καρδιακού ρυθμού μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν, σήμερα οι απινιδωτές, που χρησιμοποιούνται, δεν περιορίζονται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους. 

Οι περισσότεροι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια. 

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής αποτελείται από έναν μικρό υπολογιστή (μικροεπεξεργαστή), ηλεκτρικά κυκλώματα και αυτοκόλλητα επιθέματα ηλεκτροδίων. Τα ηλεκτρόδια που επικολλούνται στο στέρνο του ασθενή, συλλέγουν πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό. 

Ο μικροεπεξεργαστής με την φιλοσοφία ενός κλασικού καρδιογράφου αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν απαιτείται συνιστά απινίδωση. Η απινίδωση (ηλεκτρικό ερέθισμα) χορηγείται μέσω των επικολλημένων στο στήθος ηλεκτροδίων, στην καρδιά. 

Η απινίδωση στιγμιαία αδρανοποιεί την καρδιά που σταματά κάθε δραστηριότητα και της δίνει την ευκαιρία να ξαναρχίσει με φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα και να συνεχίσει να χτυπά αποτελεσματικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Γιατρός προσέφερε απινιδωτή στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7882735932721539274
Σχόλια
item