Ηγουμενίτσα: Καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον ΟΛΗΓ και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσα: Καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον ΟΛΗΓ και το Λιμεναρχείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον ΟΛΗΓ και το Λιμεναρχείο

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον ΟΛΗΓ και το Λιμεναρχείο
Επώνυμη καταγγελία κατέθεσε συμπολίτης μας, προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον ΟΛΗΓ και το Λιμεναρχείο, με κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας/τμήμα πράσινου, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η καταγγελία που είναι σε μορφή ερωτημάτων, αφορά την καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων αλλά και την ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων, στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας. 

Διαβάστε την ολόκληρη: 

ΠΡΟΣ : 
TOΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (Ο.Λ.Η.Γ.) 
Κον ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 
Ενταύθα 

ΘΕΜΑ: Ερώτημα-καταγγελία 

Με την παρούσα—και με δεδομένο ότι η οδός Εθνικής Αντιστάσεως τυγχάνει της δικής σας αρμοδιότητας και εποπτείας — παρακαλώ να με ενημερώσετε επί των παρακάτω: 

1ον Εάν οι (εν εξελίξει) εργασίες επέκτασης του χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων του café “THE BANK” τόσο κατά μήκος της οδού -- για τουλάχιστον 5 μέτρα-- όσο και εις βάθος -- εντός του πάρκου-- για 40 περίπου (επιπλέον) εκατοστά τυγχάνουν σύννομες —υφίσταται δηλ. σχετική υφ υμών αδειοδότηση. 

2ον Εαν το δημόσιο παγκάκι που προϋπήρχε στον υπό επέκταση χώρο αφαιρέθηκε (πρόσφατα) --προφανώς απ τους ιδιοκτήτες του café-- κατόπιν σχετικής έγκρισης της υπηρεσίας σας η είναι αποτέλεσμα αυθαίρετης ενέργειας. 

Παρενθετικά σημειώνω ότι, εξ αιτίας των εργασιών επέκτασης, κινδυνεύει άμεσα με κοπή-- η τουλάχιστον βάρβαρη κλάδευση -- παρακείμενο δένδρο (Φίκος), πράγμα που είναι εξόφθαλμα (και μετά βεβαιότητας) αναμενόμενο , εάν αναλογιστεί — παρατηρήσει κανείς τους υπόλοιπους τέσσερις Φίκους (εκ των οποίων ο ένας έχει, προ πολλού, καρατομηθεί ) οι οποίοι είχαν την ατυχία να βρεθούν κάτω απ την τέντα των εν λόγω cafe και που-- χρόνια τώρα-- κατακρεουργούμενα ασύστολα, δίνουν μια άκρως θλιβερή εικόνα. 

3ον Εάν και κατά πόσον η αρχική αδειοδότηση για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τόσο του café “THE BANK” όσο και της παρακείμενης καφετέριας “VANILIA” προέβλεπε την παραχώρηση έκτασης εντός του πάρκου,με συνέπεια την συρρίκνωση του--ενέργειας καθ ημάς παντελώς απαράδεκτης-- και σε βάθος ενός περίπου μέτρου επι είκοσι πέντε περίπου μέτρα μήκος. 

4ον Πέραν των ως άνω παρακαλείσθε να ελέγξετε αν η (σχετικά πρόσφατη) κοπή τριών ρωμαλέων καλλωπιστικών φιλυρών (φλαμουριών) εκ μέρους των ιδιοκτητών των café “streto” (μια) και “city” (δυο) -επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως- έγινε κατόπιν αδείας εκ μέρους σας ή ήταν ενέργεια αυθαίρετη και κατά συνέπεια παράνομη. 

Και εάν μεν για όλα τα παραπάνω και μετά από έρευνα που θέλετε διεξάγει -υποθέτω επιτοπίως- διαπιστώσετε ότι υφίστανται σχετικές αδειοδοτήσεις παρακαλώ θεωρείστε το παρόν περιττό. 

Σε αντίθετη όμως περίπτωση παρακαλώ να με ενημερώσετε αφ' ενός αν η υπηρεσία σας επέβαλλε --η πρόκειται να επιβάλλει-- κάποιες κυρώσεις και, αφ' ετέρου, με ποιες ενέργειες προτίθεστε μελλοντικά να αντιμετωπίσετε ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις. 

Τέλος, δηλώνω κατηγορηματικώς ότι, ο μόνος και αποκλειστικός λόγος γραφής του παρόντος, ως ερώτημα — καταγγελία, είναι η προσωπική μου ευθιξία και ευαισθησία ως απλού πολίτη, απέναντι σε θέματα κακοποίησης περιβάλλοντος και φαινόμενα κραυγαλέου ετσιθελισμού και αυθαιρεσίας που επιδεικνύεται από μερίδα συμπολιτών μου. 

Β.Σ.
Κοινοποίηση: 
Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας 
Δήμο Ηγουμενίτσας/τμήμα πράσινου 
Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας 
Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας 
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ηγουμενίτσα 2 Αυγούστου 2018

Πηγή: thespro.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία, τον ΟΛΗΓ και το Λιμεναρχείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8613896849373410965
Σχόλια
item