Βαριά «καλοκαιρινή σκιά» για τον τουρισμό τα μπλακ άουτ, τα σκουπίδια και η λειψυδρία Βαριά «καλοκαιρινή σκιά» για τον τουρισμό τα μπλακ άουτ, τα σκουπίδια και η λειψυδρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βαριά «καλοκαιρινή σκιά» για τον τουρισμό τα μπλακ άουτ, τα σκουπίδια και η λειψυδρία

Βαριά «καλοκαιρινή σκιά» για τον τουρισμό τα μπλακ άουτ, τα σκουπίδια και η λειψυδρία

Ολικά μπλακ άουτ και λόφοι σκουπιδιών σε πολυσύχναστα ελληνικά νησιωτικά θέρετρα  διώχνουν τουρίστες και αμαυρώνουν την εικόνα  της χώρας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. 

Τριαντατέσσερις ώρες διήρκεσε ο εφιάλτης στην Ύδρα, ενώ στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, στην Κέρκυρα, οι λόφοι των σκουπιδιών υψώνονται για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες στο νησί, καθώς η αποστολή αποριμμάτων στον ΧΥΤΑ - συνοδεία αστυνομίας - έχει σταματήσει από τις τρεις Αυγούστου. 

Όπως καταγράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή» την ίδια στιγμή, μικρές χωματερές φυτρώνουν στις Σπέτσες και σε άλλα νησιά. 

Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι τουλάχιστον 30% των τουριστών, μετά το μπλακ άουτ στην Ύδρα, ακύρωσαν την κράτησή τους στα ξενοδοχεία και αποχώρησαν από το νησί. Πολλοί μάλιστα, ζήτησαν όχι μόνο να τους επιστραφούν τα καταβληθέντα, αλλά και να τους δοθεί αποζημίωση για ηθική βλάβη. 

 Η επιστροφή στο Μεσαίωνα εξόργισε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που τα τελευταία δύο χρόνια κατακλύζουν και πάλι το διάσημο νησί. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι το 20% με 30% των πελατών τους αποχώρησε εσπευσμένα από το νησί. 

Οι διαθέσιμες κλίνες στην Υδρα που η Πολιτική Προστασία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυμαίνονται σε 1.000, ενώ σε 500 εκτιμώνται τα καταλύματα που διατίθενται μέσω της βραχυχρόνιας  μίσθωσης. 

Η ηλεκτροδότηση στο νησί του Αργοσαρωνικού αποκαταστάθηκε πλήρως στις 3.10 μ.μ., ενώ για λόγους ασφαλεία παρέμειναν στο νησί τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος.

Λόφοι σκουπιδιών και επεισόδια στην Κέρκυρα 

Από την άλλη όχθη, νέα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στην Κέρκυρα, με αφορμή τη χρήση του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη. 

 Ομάδα κατοίκων επιτέθηκε σε δυνάμεις της αστυνομίας και ένας εκ των διαδηλωτών ακρωτηριάστηκε, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. 

Η αποστολή απορριμάτων στον ΧΥΤΑ έχει σταματήσει από τις 3 Αυγούστου, ενώ τεράστιες ποσότητες συγκεντρώνονται και πάλι στους δρόμους του νησιού. Η Κέρκυρα παραμένει πνιγμένη στα σκουπίδια, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής απουσίας σχεδιασμού και υποδομών διαχείρισης, αλλά και της αδιαφορίας των κατοίκων της. 

Η υπερβολική αύξηση του τουρισμού, σε συνδυασμό με την απουσία σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Βουνό τα σκουπίδια και στις Σπέτσες.
epirusblog.gr
5 of 5
Βαριά «καλοκαιρινή σκιά» για τον τουρισμό τα μπλακ άουτ, τα σκουπίδια και η λειψυδρία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7092758477955264203
Σχόλια
item