Τσίπρας από Σύρο: Η έξοδος φέρνει συμβάσεις και αύξηση στον κατώτατο μισθό

Τσίπρας από Σύρο: Η έξοδος φέρνει συμβάσεις και αύξηση στον κατώτατο μισθό

Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η δίκαιη ανάπτυξη και η προστασία της εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Σύρο όπου βρίσκεται θυμίζοντας σε πολλά πράγματα τον εαυτό του του 2015 όταν έταζε πράγματα στους πολίτες που δεν έκανε ποτέ. 

«Τα 8 δύσκολα χρόνια, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου υπέφερε περισσότερο» είπε για να προσθέσει ότι σχεδόν όλοι οι έλληνες πέρασαν δύσκολα. «Υπήρχαν και κάποιοι που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό» πρόσθεσε

Μέσα στα 3 πρώτα χρόνια του μνημονίου, ανέφερε, ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, με την ανεργία να φτάνει το 2014 στο 27,5% ενώ σήμερα – όπως είπε – μειώθηκε κάτω από το 20%.

Η προτεραιότητά μας είναι να ξανακερδίσουμε την εργασία στον τόπο μας. Να είναι αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη με δικαιώματα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων, υποστήριξε ότι σηματοδοτεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μίλησε για πορεία ανοικοδόμησης της ποιοτικής εργασίας προσθέτοντας ότι «οι πληγές δεν μπορούν να γιατρευτούν από τη μία μέρα στην άλλη. Έχουμε, αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζουμε τα πράγματα. Θέλει πολύ δουλειά. Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα. 

Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής, η δίκαιη ανάπτυξη και η προστασία της εργασίας, κόντρα σε πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται μία ατελείωτη αλυσίδα από φανερά και κρυφά μνημόνια και κόντρα και σε κακομαθημένες κοινωνικές δυνάμεις που δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη με τον κόσμο του μόχθου δεμένο χειροπόδορα».

Το Νεώριο θα συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της κυκλαδικής βιομηχανίας, ανέφερε επί λέξει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους εργαζομένους των ναυπηγείων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα τους. 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην προοπτική μεγέθυνσης των ναυπηγείων, με στόχο την επόμενη τριετία να εργάζονται εκεί περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, από 300 που είναι σήμερα.

Το στόχο της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο νησί της Σύρου, το Δημαρχείο. 

Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, υπογραμμίζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας. 

Στη Σύρο βεβαίως, κομβικό γεγονός αποτελεί η επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τον πρωθυπουργό να θυμίζει ότι είχε δεσμευτεί ότι θα επισκεπτόταν το νησί και τα ναυπηγεία.
epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας από Σύρο: Η έξοδος φέρνει συμβάσεις και αύξηση στον κατώτατο μισθό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2349706740796636635
item