Πρέβεζα: Ζαλόγγεια 2018:Εκδηλώσεις τιμής στις γυναίκες του Σουλίου στον Ιερό Βράχο Πρέβεζα: Ζαλόγγεια 2018:Εκδηλώσεις τιμής στις γυναίκες του Σουλίου στον Ιερό Βράχο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ζαλόγγεια 2018:Εκδηλώσεις τιμής στις γυναίκες του Σουλίου στον Ιερό Βράχο

Πρέβεζα: Ζαλόγγεια 2018:Εκδηλώσεις τιμής στις γυναίκες του Σουλίου στον Ιερό Βράχο

Την θυσία των γυναικών του Σουλίου οι οποίες προτίμησαν να θυσιαστούν πέφτοντας μαζί με τα παιδιά τους από τον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου , παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων κατακτητών τίμησαν με εκδηλώσεις το πρωί της Κυριακής η Π.Ε και ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνοντας και φέτος τα "Ζαλλόγγεια 2018”. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμαρίνας,ενώ για το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός μίλησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Ελευθερία Αγγέλη κάνοντας αναφορά στην γενναία αυτοθυσία των γυναικών του Σουλίου για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. 

Αναφερόμενη η κ. Αγγέλη μεταξύ άλλων και στο Μνημείο του Ζαλόγγου επεσήμανε : “O ηρωικός βράχος που ως τόπος ξεχωριστός πάνω στο οποίο κατασκεύασε το "Μνημείο του Ζαλόγγου" ο γλύπτης Ζογγολόπολος πρέπει να νοηματοδοτεί τη ζωή μας και να μας υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι σε αυτές τις ηρωικές μορφές. Αξίζει να τιμούμε αυτή τη περίοδο .

Το έχουμε ανάγκη όλοι μας .Το έχει ανάγκη η πατρίδα μας.” Στην συνέχεια έγινε ανάβαση στον Ιερό Βράχο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ζαλόγγου από φορείς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας και με μια μικρή δεξίωση στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας. 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε θέματα υγείας Μιχάλης Σπυρέλης, ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης, ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Αεροπορίας, o επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος Κούρτης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ Καμαρίνας και Κρυοπηγής κύριοι Koρμαρής και Ντελής , δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Image may contain: 7 people, people standing and indoor

Image may contain: 2 people, people standing, wedding and outdoor

Image may contain: 1 person, standing, sky, wedding and outdoor

Image may contain: sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, sky and outdoor
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ζαλόγγεια 2018:Εκδηλώσεις τιμής στις γυναίκες του Σουλίου στον Ιερό Βράχο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1633091992429017661
Σχόλια
item