Πρέβεζα: 15.500 ευρώ για τη γιορτή της σαρδέλας - Αναλυτικά οι δαπάνες Πρέβεζα: 15.500 ευρώ για τη γιορτή της σαρδέλας - Αναλυτικά οι δαπάνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: 15.500 ευρώ για τη γιορτή της σαρδέλας - Αναλυτικά οι δαπάνες

Πρέβεζα: 15.500 ευρώ για τη γιορτή της σαρδέλας - Αναλυτικά οι δαπάνες
Δεκαετίες τώρα η Γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα αποτελεί σημείο αναφοράς και θεσμό για την πόλη προσελκύοντας επισκέπτες από την ευρύτεροι περιοχή και τους γειτονικούς νομούς.
Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ανάδειξη ηθών και εθίμων που σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοση της Πρέβεζας.
Παραδοσιακοί χοροί, τα τοπικά εδέσματα όπως σαρδέλα και κηπευτικά αλλά και η πρεβεζάνικη φιλοξενία τα κύρια χαρακτηριστικά.
Η Γιορτή της Σαρδέλας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το επάγγελμα των αλιέων οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.
Η γιορτή, όπως κάθε χρόνο γίνεται στο πάρκινγκ στην πλατεία και διοργανώνεται από το Δήμο Πρέβεζας.
Το συνολικό κόστος για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης φέτος έφτασε τα 15.500 ευρώ και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στην πρόσφατη συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με την εισήγηση στο Δ.Σ. «για την πραγματοποίηση αυτών των Εκδηλώσεων θα χρειαστούν, ηχητικά, ορχήστρα, τραπεζοκαθίσματα, σαρδέλα, ψωμί, οπωροκηπευτικά, πλαστικά είδη σερβιρίσματος (πλαστικά πιάτα, μαχαιροπίρουνα,  χαρτοπετσέτες, ποτήρια) αναψυκτικά, κρασί, είδη προετοιμασίας ψησίματος (σχάρες,  κάρβουνα, αλάτι, πιπέρι, λεμόνια, λαδόκολλες κλπ) είδη καθαριότητας σκευών και χώρου της πραγματοποίησης της εκδήλωσης (χλωρίνες, σαπούνι χειρός και σκευών, σφουγγάρια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, χαρτί για τα χέρια, πετσέτες κλπ) αναμνηστικά δώρα για τους φιλοξενούμενους, διατροφή και διανυκτέρευση, εκτύπωση αφισών, μπάνερ και εισιτηρίων.
Μετά από πρόσκληση του Δήμου Πρέβεζας στην πόλη θα έρθουν «Ο Εν Αθήναις Σύλλογος Σεριφιανών», το Χορευτικό «Χαλάστρας Δήμου Δέλτα» και «Η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας».
Βέβαια η τιμή εισόδου στον χώρο της εκδήλωσης είναι στα 3,00 ευρώ και  περιλαμβάνει μία μερίδα σαρδέλα με σαλάτα, ψωμί και κρασί.
Αναλυτικά οι επιμέρους δαπάνες για τη Γιορτή της Σαρδέλας:
Ηχητικά – ορχήστρα 4.100 ευρώ
Ενοικιάσεις Τραπεζοκαθισμάτων 1.400 ευρώ
Σαρδέλα 2.600 ευρώ
Ψωμί 300 ευρώ
Οπωροκηπευτικά 700 ευρώ
Σχάρες μεταλλικές, κάρβουνα 600 ευρώ
Εκτυπώσεις μπανερ 250 ευρώ
Εκτυπώσεις εισιτηρίων και αφισών 250 ευρώ
Κρασιά, ούζα – αναψυκτικά - νερά 1.300 ευρώ
Αναμνηστικά δώρα φιλοξενούμενων 300 ευρλω
Είδη σερβιρίσματος (πλαστικά πιάτα, μπολ, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες, κλπ, αλουμινόχαρτο πετσέτες χειρός, μαχαίρια μεταλλικά κλπ, μεταλλικά μπολ) 1.300 ευρώ
Διατροφή φιλοξενούμενων (πρωινό και γεύμα και δείπνο) 1.700 ευρώ
Είδη καθαρισμού (είδη αποθήκευσης τροφίμων (πλαστικές λεκάνες) 700 ευρώ
Καλό βέβαια θα ήταν κάθε χρόνο να δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος και τα έσοδα από την εκδήλωση, από τα 3 ευρώ, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα εσόδων και την πραγματική προσέλευση του κόσμου, μιας και τα έξοδα είναι γνωστά!!
pamepreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: 15.500 ευρώ για τη γιορτή της σαρδέλας - Αναλυτικά οι δαπάνες
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2030584620238975509
Σχόλια
item