Γιάννενα: Για 12η χρονιά στήριξη με υποτροφίες

Γιάννενα: Για 12η χρονιά στήριξη με υποτροφίες
Για 12η χρονιά, το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος υποτροφιών ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. 
Στο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού διάρκειας επτά μηνών από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019, θα συμμετέχουν 50 υπότροφοι από διάφορες χώρες του πλανήτη, με τη χρηματοδότηση να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη και της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς στο πρόγραμμα του ΙΚΥ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΔΕΓΠΟ και πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Καψάλης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας ως ξένης, ελληνικών παραδοσιακών χορών, σεμινάρια ιστορίας και πολιτισμού, εκπαιδευτικές διαδρομές σε ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα ων Ιωαννίνων, αλλά και σε πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα της Ηπείρου. 
«Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος είχαμε εντάξει τη δράση που προέβλεπε επίσκεψη και γνωριμία των υποτρόφων με τα πολιτιστικά μνημεία των δήμων του νομού, μία δράση που στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία και που σχεδιάζεται να επαναληφθεί και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος», ανέφερε ο κ. Καψάλης.
Καταβάλλεται το φοιτητικό επίδομα 
Στο μεταξύ, 3300 αιτήσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ικανοποιήθηκαν για την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος. 
Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία καταβολής του επιδόματος με την ικανοποίηση 570 αιτήσεων και συνολικού ποσού 570.000 ευρώ. Η καταβολή του νέου επιδόματος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ανέφερε ο κ. Καψάλης.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Για 12η χρονιά στήριξη με υποτροφίες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2850945819034400822
item