Γιάννενα: Άκαρπη η συνάντηση για τον «Μεγάλο δακτύλιο»

Γιάννενα: Άκαρπη η συνάντηση για τον «Μεγάλο δακτύλιο»

Σε μεγάλους… μπελάδες, έχει μπει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης! 

Η συνάντηση που έγινε προχθές Τετάρτη, αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στα οποία ήλπιζε η Δημοτική Αρχή, καθώς συνάντησε απέναντί της «τοίχο». 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος επέμεινε στη θέση του ότι πρέπει να εκπονηθεί συνολική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα περιλαμβάνει εκτός του Μεγάλου Δακτύλιου και τους ήδη κατασκευασμένους δρόμους Κενάν Μεσσαρέ και Βογιάννου. 


Ο Δήμος Ιωαννιτών απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς εκτός των άλλων, θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος, που ίσως οδηγήσει σε απώλεια της δυνατότητας ένταξής του στο τρέχον ΕΣΠΑ. 

Ο Υπουργός ήταν ανένδοτος, σε κάποια στιγμή επιχείρησε να αποχωρήσει από τη συνάντηση, ενώ ως «ενδιάμεση» λύση για άρση του αδιεξόδου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση λίγων ημερών, στη διάρκεια των οποίων από Δήμος, Υπουργείο, αλλά και βουλευτές (!) θα διερευνήσουν άμεσα τρόπους ώστε να αρθούν τα ζητήματα που εμποδίζουν την προώθηση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου. 


Στην ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, δεν γίνεται καμιά αναφορά στα «ζητήματα» που θα εξεταστούν και βέβαια αν υπάρχει περίπτωση συμβιβαστικής λύσης, ακόμη και στην περίπτωση που δεν αρθούν οι ενστάσεις εκείνων που έχουν προσφύγει κατά της Μ.Π.Ε. και έχουν «μπλοκάρει» το έργο. 


Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και δύο κυβερνητικοί βουλευτές, ο Χρήστος Μαντάς και η Μερόπη Τζούφη.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άκαρπη η συνάντηση για τον «Μεγάλο δακτύλιο»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 806556847187103775
item