Ιταλία: «Μπλόκο» Σαλβίνι σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο Ιταλία: «Μπλόκο» Σαλβίνι σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: «Μπλόκο» Σαλβίνι σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Ιταλία: «Μπλόκο» Σαλβίνι σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο
Τα ξένα πλοία που συμμετέχουν στις «διεθνείς αποστολές» στη Μεσόγειο πρέπει να εμποδίζονται να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στα λιμάνια της Ιταλίας.
Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι.
Ο Σαλβίνι, το αφεντικό του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος της Λέγκας, έχει ήδη κατ' ουσίαν απαγορεύσει τον ελλιμενισμό στην Ιταλία των πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο, διότι, όπως ερίζει, οι ΜΚΟ συνεργάζονται με διακινητές.
«Αφού σταματήσαμε τα πλοία των ΜΚΟ, την Πέμπτη θα βάλω στο ευρωπαϊκό τραπέζι στο Ίνσμπρουκ την ιταλική απαίτηση να εμποδίζεται η άφιξη στα ιταλικά λιμάνια πλοίων διεθνών αποστολών στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Σαλβίνι σε κείμενο που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
«Δυστυχώς οι ιταλικές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών υπέγραψαν συμφωνίες (με αντάλλαγμα τι;) με βάση τις οποίες όλα αυτά τα πλοία μπορούσαν να ξεφορτώνουν μετανάστες στην Ιταλία. Με την κυβέρνησή μας, το τροπάρι έχει αλλάξει και θα αλλάξει κι άλλο», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι .
Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν την 11η Ιουλίου στην Αυστρία, και κυρίαρχο ζήτημα του συμβουλίου θα είναι ξανά η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών, που συνεχίζει να φέρνει στην επιφάνεια τον βαθύ διχασμό των χωρών-μελών. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Σαλβίνι προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, τον Χορστ Ζεεχόφερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: «Μπλόκο» Σαλβίνι σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5033445632932611537
Σχόλια
item