Θεσπρωτία: Ηλικιωμένη συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που έκανε κλοπές!

Θεσπρωτία: Ηλικιωμένη συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που έκανε κλοπές!
Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από δύο υποομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής στην περιοχή των Ιωαννίνων. 

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και η σύλληψη των μελών, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (10-07-2018) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα.

Αναλυτικότερα:
Όσον αφορά στην Α’ υποομάδα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 38 και 71 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα ημεδαπές, ηλικίας 47, 44 και 22 ετών, οι οποίες εξειδικεύονταν σε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως πολιτών, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια, τραπεζικές κάρτες, χρηματικά ποσά και έγγραφα, κατά κύριο λόγο με τη μέθοδο απασχόλησης.

Αναφορικά με τη Β’ υποομάδα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25, 31 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 39 ετών, που διέπρατταν κλοπές μπαταριών βαρέων οχημάτων, καθώς και κλοπές μεταλλικών κατασκευών και οικοδομικών εργαλείων από συνεργεία αυτοκινήτων, αποθήκες και οικόπεδα.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι συλληφθέντες διατηρούν στενούς οικογενειακούς δεσμούς και δραστηριοποιούνται στη συστηματική διάπραξη κλοπών με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί σαράντα δύο περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθη
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ηλικιωμένη συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που έκανε κλοπές!
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7981920231151237124
item