Εκλογικός νόμος: Προσπάθεια αντιπερισπασμού «βλέπει» η αντιπολίτευση και ζητά λύση «πακέτο»

Εκλογικός νόμος: Προσπάθεια αντιπερισπασμού «βλέπει» η αντιπολίτευση και ζητά λύση «πακέτο»

Ως μία ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει την αντιπολίτευση σε θέση άμυνας θεωρούν στην Πειραιώς και τη Χαριλάου Τρικούπη την επαναφορά της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο. 

Με αφορμή το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών (της Β' Αθηνών στα 3 και της Περιφέρειας Αττικής στα 2) ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να προκαλέσει αντιπερισπασμό στα θέματα της οικονομίας, υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Μάκης Βορίδης θα εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση και θα ξεκαθαρίσει στον Πάνο Σκουρλέτη ότι η ΝΔ λέει «όχι» σε αποσπασματικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο. 


Θα... υπενθυμίσει στον υπουργό Εσωτερικών ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την απλή αναλογική, με την οποία η ΝΔ διαφωνεί και έχει δεσμευτεί να την αλλάξει. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει συναίνεση θα πρέπει να αλλάξει και τις δικές του θέσεις» υπογραμμίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Βορίδης θα θέσει το θέμα της ψήφου των ομογενών, το οποίο το κόμμα του θεωρεί κόκκινη γραμμή. Απορρίπτει, όμως, τη λύση της επιστολικής ψήφου. «Και η κατάτμηση της Β' Αθηνών και το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού θέλουν 200 ψήφους. 


Μία ψηφοφορία, ένας νόμος, ένα άρθρο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχωρώντας στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τη ψήφο των πολιτών που υποχρέωσε να φύγουν από τη χώρα.

Τη δική τους πρόταση θα καταθέσουν εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γιώργος Αμυράς. Θα προτείνουν αυξημένη αναλογικότητα με μικρότερο μπόνους συνδεδεμένο με το ποσοστό του πρώτου κόμματος, δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και διατήρηση του ορίου 3% για την είσοδο κόμματος στη Βουλή. 

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν χθες να συντονίσουν τις κινήσεις τους, τόσο στο θέμα του εκλογικού νόμου, όσο και στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις για τη Novartis (αύριο) και την προ ημερησίας διατάξεως για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (την Τετάρτη). 


Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν ότι έχουν στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση, που αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία για να υπογραμμίζει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ώστε να καταστούν εσωκομματικά προβλήματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογικός νόμος: Προσπάθεια αντιπερισπασμού «βλέπει» η αντιπολίτευση και ζητά λύση «πακέτο»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6728332389945520854
item