Γιάννενα: Αποδυναμώνεται το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Αποδυναμώνεται το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων

Με απόφαση του Υπουργού Διακαιοσύνης, αποσπάται μόνιμη δικαστική υπάλληλος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κέρκυρας – Αντιδρά και απέχει από τα καθήκοντά του, στη δικάσιμο της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων
Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, λόγω απόσπασης μόνιμης δικαστικής υπαλλήλου του κλάδου Γραμματέων της ΔΕ κατηγορίας, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κέρκυρας, μετά από απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η εν λόγω απόφαση, ελήφθη μετά από σύμφωνη γνωμοδότηση του 5/μελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία (μειοψήφισαν οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων).
Η απόσπαση που έχει διάρκεια ένα έτος και αιτιολογία «εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες», δημιουργεί ένα επιπλέον κενό στο Εφετείο, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, όσο και από τους υπαλλήλους της Γραμματείας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.
Οι δεύτεροι σε πρόσφατη καταγγελία – διαμαρτυρία τους, αναφέρουν ότι από η ετών έλλειψη επιμελητών στην υπηρεσία, έχει επιβαρύνει ήδη τη δουλειά των γραμματέων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις επτά υφιστάμενες, από το 1996, οργανικές θέσεις, πληρούνται μόνο οι πέντε!
Όσο για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, την Παρασκευή, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Ιωαννίνων από τα καθήκοντά τους, στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων στη δικάσιμο της 27ης Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, από το Δ.Σ., «για την προστασία της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία διαταράσσεται εμφανώς και ουσιωδώς με την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης περί απόσπασης υπαλλήλου από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κέρκυρας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι μέριμνα της Πολιτείας και του αρμοδίου Υπουργού Δικαιοσύνης είναι η στελέχωση όλων των Δικαστηρίων της Χώρας με Δικαστικούς Λειτουργούς και υπαλλήλους γραμματειών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος, διεκδικεί την ανάκληση της απόσπασης, που μοιραία οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, την αύξηση των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων σε αυτό, την πλήρωση όλων των κενών θέσεων, γραμματέων – υπαλλήλων και επιμελητών, του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.
ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ
proinanea.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αποδυναμώνεται το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 572705664611787493
item