Άρτα: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - Να πληρωθούν οι εργάτες της Ιονίας Οδού

Άρτα: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - Να πληρωθούν οι εργάτες της Ιονίας Οδού

Πίσω από τις φιέστες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους μεγαλοεργολάβους και τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση  του έργου κατασκευής της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ και την «δήθεν» ανάπτυξη που έρχεται κρύβετε η σκληρή πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν εκατοντάδες οικοδόμοι που δούλεψαν στο έργο κυρίως μέσα από υπεργολαβίες.

Πιο συγκεκριμένα ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων υπάρχουν υπεργολάβοι που τους χρωστούν δεδουλευμένα που σε πολλές ...
περιπτώσεις φτάνουν χιλιάδες ευρώ. 


Ενώ φτάσουν στο σημείο να μην τους δίνουν ούτε την καταγγελία απόλυσης για να πάρουν το πενιχρό ταμείο ανεργίας. 

Ορισμένοι μάλιστα δεν αναγνωρίζουν τις οφειλές προς τους εργαζόμενους εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Σαν συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα είχαμε αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο έργο, με την τεράστια εντατικοποίηση, τα χαμηλά μεροκάματα, την απληρωσιά, το κλέψιμο της ασφάλισης, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.α. 


Καμιά παρέμβαση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς δείχνοντας ξεκάθαρα ότι και αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζετε τα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών..

Μεγάλες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχει και η ΤΕΡΝΑ που κάνει πλάτες στους υπεργολάβους για να εκμεταλλεύονται από κοινού τους εργάτες και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους με τον δικό μας ιδρώτα. 


Είναι τέτοιο το θράσος τους όπου σε παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και του συνδικάτου οικοδόμων Άρτας με απλήρωτους οικοδόμους την Τετάρτη 31 Μάη, σε εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ, ο υπεύθυνος του έργου Δράκος Οδυσσέας αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα της απληρωσίας, επιτέθηκε με βρισιές και προπηλακισμούς στην αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου και του συνδικάτου οικοδόμων Άρτας, δείχνοντάς με τον ποιο ακραίο τρόπο το μίσος του απέναντι στους εργάτες και τα σωματεία τους.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Ο κλάδος των κατασκευών έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες και θα δώσει την απάντηση που αρμόζει στους τραμπούκους της εργοδοσίας.


Καλούμε όλους τους οικοδόμους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους για να διεκδικήσουμε να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Να βάλουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες απαιτώντας μέτρα οικοδομικής αναθέρμανσής, μέτρα προστασίας των ανέργων. 


Μόνο με την οργάνωσή μας μπορούμε να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που παλεύει για το δίκιο του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


epirusgate.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - Να πληρωθούν οι εργάτες της Ιονίας Οδού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3157675914386392054
item