Σαρώνει η κακοκαιρία: Νεκρός στη Ναύπακτο - Εγκλωβισμένοι στην Αθηνών-Πατρών Σαρώνει η κακοκαιρία: Νεκρός στη Ναύπακτο - Εγκλωβισμένοι στην Αθηνών-Πατρών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σαρώνει η κακοκαιρία: Νεκρός στη Ναύπακτο - Εγκλωβισμένοι στην Αθηνών-Πατρών

Σαρώνει η κακοκαιρία: Νεκρός στη Ναύπακτο - Εγκλωβισμένοι στην Αθηνών-Πατρών

Τα ίχνη του άτυχου 77χρονος είχαν χαθεί στα Πιτσιναίικα - Εντοπίστηκε μετά από ώρες και κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου - Δεκαπέντε οχήματα της πυροσβεστικής απεγκλωβίζουν οδηγούς και επιβάτες από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο.

Φονικό αποδείχθηκε το νέο κύμα χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το Σάββατο καθώς ένας 77χρονος που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου πιθανότατα από υποθερμία.

Την ίδια ώρα σε εθνική οδό ταλαιπωρίας έχει μετατραπεί η εθνική οδό Αθηνών-Πατρών λόγω του χιονία και της κακοκαιρίας που επικρατεί κυρίως στο κομμάτι από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο.

Χαρακτηριστική η μαρτυρία του φοιτητή Φίλιππου Ιορδανίδη που ταξίδευε από τον Πύργο στην Αθήνα στο protothema.gr: «Από τις τρεις το μεσημέρι είμαστε εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αιγίου λόγω χιονόπτωσης. 
Η πρώτη πληροφορία που είχαμε ήταν πως θα φεύγαμε κατά τις 8 το βράδυ αλλά λίγο πριν τις 8 μας είπαν ότι ή θα μείνουμε όλο το βράδυ εδώ ή θα μας γυρίσουν στην Αθήνα. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι και παγώνουμε γιατί το κρύο είναι πολύ δυνατό».

Στο επίμαχο τμήμα κινούνται και 15 οχήματα της πυροσβεστικής που απεγκλωβίζουν σε ασφαλέστερα σημεία στους οδηγούς ή άλλους επιβάτες το ζητούν αλλα και παρέχουν βοήθεια σε οχήματα προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρείται στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που πέφτει κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα υποχρεώνεται να διακόψει και εντελώς την κυκλοφορία μέχρι είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού που από χθες το βράδυ κρατούν το δρόμο ανοιχτό.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 

Οι επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να είναι πιο δύσκολες καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο και ο δρόμος να παγώσει. 


Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, σύμφωαν με το tempo24.gr, μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

Για το λόγο αυτό αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανακοίνωση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών. 


.protothema.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Σαρώνει η κακοκαιρία: Νεκρός στη Ναύπακτο - Εγκλωβισμένοι στην Αθηνών-Πατρών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7666625794096681067
Σχόλια
item