Η προφητεία που επιβεβαιώνεται: "Όταν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί τότε ..."

Η προφητεία που επιβεβαιώνεται: "Όταν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί τότε ..."

Η απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει επί της ουσίας σε τζαμί την Αγιά Σοφιά, διορίζοντας μόνιμο ιμάμη...στη Αγία Σοφία, σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή.

τον φέρνει μπροστά σε εξελίξεις που για την ελληνική και ορθόδοξη παράδοση οδηγούν σε δραματικά γεγονότα.

Το να διαβάζουν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά για πολλούς αποτελεί πρόκληση, ακόμη και μέσα στην Τουρκία, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της χριστιανοσύνης.

Την ίδια στιγμή όμως πέρα από τις αντιδράσεις, υπάρχει και η προφητεία ενός καλογέρου, ο οποίος σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έχει «προφητεύσει» το «τέλος της τουρκιάς» λέγοντας ότι αυτή «θα έρθει όταν η Αγιά Σοφιά μετατραπεί σε τζαμί». 


Τα σημεία των καιρών «δείχνουν» τις προφανείς προθέσεις από την πλευρά του Ερντογάν και η προφητεία αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστή και σε πολλούς μουσουλμάνους, οι οποίοι διαφωνούν, έστω και με την στάση τους, χωρίς να διαμαρτύρονται δημόσια για ευνόητους λόγους, με την στάση του Ερντογάν.

Ο γέροντας είχε προφητεύσει χαρακτηριστικά:

«Μήπως δεν το βλέπουμε ότι οι Τούρκοι επιζητούν από μόνοι τους την καταστροφή; Μήπως δεν αισθανόμαστε ότι σήμανε η στιγμή όπου θα αρχίσει το Θείο Σχέδιο να γίνεται πλέον ορατό; Βλέπετε και αισθάνεστε εγκατάλειψη από τον Κύριο; Νιώθετε απουσία ή αδιαφορία από τον Θεό της Αγάπης; Ζει στα Ουράνια; Ζει στη Νέα Υόρκη; Ζει στην Ιερουσαλήμ; Κατοικεί μήπως στην Αθήνα; Ζει μέσα στις ψυχές μας και μην τον ψάχνετε αλλού…».
epirusblog.gr
5 of 5
Η προφητεία που επιβεβαιώνεται: "Όταν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί τότε ..."
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4966481260823093407
item