Μασάτε συχνά τσίχλα; Οι έξι συνήθειες που αλλοιώνουν την ομορφιά και προκαλούν ρυτίδες

Μασάτε συχνά τσίχλα; Οι έξι συνήθειες που αλλοιώνουν την ομορφιά και προκαλούν ρυτίδες
Αν αφιερώνετε ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη για να δείτε αν έχουν σχηματισθεί στο πρόσωπό σας ρυτίδες, καιρός να χαλαρώσετε! 
Αν δείτε ποια είναι τα καθημερινά λάθη που μπορεί να κάνετε, ίσως να αλλάξετε τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη που ακούει στη λέξη… ρυτίδες.
Σύμφωνα με το onmed, οι παρακάτω συνήθειες είναι αυτές που πρέπει να κόψετε «μαχαίρι» για να χαρίσετε χρόνια λάμψης και υγείας στο πρόσωπό σας:
Κακή διατροφή
Όσοι λένε ότι «είμαστε ό,τι τρώμε» δεν έχουν άδικο. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και τροφών με γλυκαντικές ουσίες δεν επηρεάζει μόνο το βάρος σας. 
Μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση, μόρια ζάχαρης συνδέονται με τις πρωτεΐνες στο δέρμα σας (συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου), με αποτέλεσμα να τις κάνει σκληρές. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας του προσώπου και τη δημιουργία ρυτίδων. 
Η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες προκαλούν επίσης φλεγμονή σε όλο το σώμα, ανεβάζοντας τα επίπεδα της ινσουλίνης. Η φλεγμονή παράγει ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, διαδικασία η οποία οδηγεί σε χαλάρωση και τις ρυτίδες.
Οινοπνευματώδη ποτά
Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και κατ’ επέκταση και το δέρμα σας. Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα σας θα χάσει την ελαστικότητά του και η ελλιπής ενυδάτωση θα οδηγήσει στον σχηματισμό ρυτίδων.
Τσίχλες
Λίγοι γνωρίζουν ότι οι κινήσεις που κάνει το στόμα όταν μασάμε τσίχλα, προκαλεί σταδιακά τον σχηματισμό ρυτίδων στην επιδερμίδα γύρω από το στόμα.
Ξεχνάτε να βγάλετε το μέικ απ
κάθε φορά που πέφτετε για ύπνο με το μείκ απ ακόμα στο πρόσωπό σας, είναι σαν να διευκολύνετε τις ρυτίδες να εμφανιστούν νωρίτερα. 
Τόσο τα χημικά στοιχεία του μέικ απ, όσο και άλλες μολυντικές ουσίες από την ατμόσφαιρα που έχουν προσκολληθεί σε αυτό, περνούν μέσα από τους πόρους του δέρματος και διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.
Δεν βάζετε αντηλιακό
Ακόμη και λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του κολλαγόνου και σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με δείκτη SPF 30 και ακόμα καλύτερα ένα που να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου.
Δεν κοιμάστε σωστά και αρκετά
Ο ύπνος είναι υπερπολύτιμος για την επιδερμίδα σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμ,α σας αναζωογονείται και μαζί του το ίδιο κάνει η επιδερμίδα σας. 
Επίσης, αν συνηθίζετε να κοιμάστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι, μπορεί να προκαλείτε στον εαυτό σας γραμμές και ρυτίδες χωρίς να το καταλαβαίνετε.
epirusblog.gr
5 of 5
Μασάτε συχνά τσίχλα; Οι έξι συνήθειες που αλλοιώνουν την ομορφιά και προκαλούν ρυτίδες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 127905845606954584
item