Ταινίες και Σειρές Online, Δωρεάν και με Ασφάλεια

ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με ΑσφάλειαΠρόσφατα είδαμε το PopCorn Time, μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να βλέπουμε τα Torrent από ταινίες και σειρές online, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε να κατέβουν. Όμως, όπου υπάρχει ζήτηση, υπάρχει και προσφορά. Στον οδηγό θα δούμε την "ανταγωνιστική" εφαρμογή Flixtor, και τα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν.
Εγκατάσταση Flixtor
Πριν εγκαταστήσουμε το Flixtor, για παν ενδεχόμενο ελέγχουμε πως η ιστοσελίδαFlixtor.me είναι καθαρή από malware μέσω του Virustotal...
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 01
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 02
...κάνουμε και σ' αυτό έναν επιπλέον έλεγχο.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 03
Η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή και σε κανένα σημείο δεν θα επιχειρήσει να μας περάσει toolbars ή τρίτα ανεπιθύμητα προγράμματα.

Ταινίες και σειρές online με το Flixtor

Όπως και το PopCorn Time, το Flixtor είναι πρακτικά ένας torrent client, ο οποίος μας επιτρέπει να βλέπουμε τις ταινίες και τις σειρές online καθώς κατεβαίνουν, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να περιμένουμε να κατέβει ολόκληρο το αρχείο.
Ξεκινώντας το Flixtor, και εφόσον θέλουμε την εφαρμογή στα Ελληνικά, πηγαίνουμε στο Settings...
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 04
...και ορίζουμε τη γλώσσα της επιλογής μας.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 05
Στην αρχική οθόνη θα δούμε τις ταινίες που ήταν δημοφιλέστερες σε επίπεδο Torrent, με άλλα λόγια που έχουν περισσότερους seeds - ανθρώπους που έχουν κατεβάσει το αρχείο και το μοιράζονται.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 06
Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε τις ταινίες κατά είδος...
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 07
...καθώς και να τις ταξινομήσουμε με άλλους τρόπους, πέραν από το ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 08
Βέβαια, αν έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη ταινία στο νου μας, μπορούμε φυσικά να την αναζητήσουμε με τον τίτλο της.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 08a
Με τον ίδιο τρόπο θα δούμε σειρές online, στην αντίστοιχη ενότητα.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 08b
Τέλος, το Flixtor περιέχει την ενότητα Torrents, στην οποία θα βρούμε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία από ταινίες και σειρές online, καθώς και επιπλέον πληροφορίες, όπως οι seeders, οι leechers και το συνολικό μέγεθος της ταινίας.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 08c

Προσθήκη Torrent στο Flixtor

Το Flixtor έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του PopCorn Time: αν θέλουμε να δούμε μια ταινία ή σειρά online που δεν βρίσκεται στη λίγα, μας δίνει τη δυνατότητα να εισάγουμε χειροκίνητα το torrent, με τη μορφή magnet link.
Αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ στο σύμβολο του μαγνήτη στο torrent site της επιλογής μας, να κάνουμε "αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου"...
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 09
...να εισάγουμε το magnet link στο πεδίο της αναζήτησης και να κάνουμε κλικ στο "Play".
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 10

Βλέποντας ταινίες και σειρές online με ελληνικούς υπότιτλους

Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσουμε μια ταινία ή το επεισόδιο μιας σειράς, το τείχος προστασίας των Windows θα μας ζητήσει να επιτρέψουμε την πρόσβαση στο Flixtor.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 13
Το μήνυμα αυτό δεν θα εμφανιστεί στο μέλλον.
Πολλές από τις ταινίες μας δίνουν δυο πηγές, με διαφορετικές ποιότητες. Η υψηλότερη ποιότητα 1080p είναι η προεπιλεγμένη.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 13a
Αν όμως έχουμε μια οθόνη που δεν είναι Full HD 1920x1080 - τα περισσότερα laptop, πχ, έχουν ανάλυση 1366x768 - ή η σύνδεσή μας είναι κάπως αργή, μπορούμε να επιλέξουμε χαμηλότερη ποιότητα.
Στη συνέχεια η ταινία / σειρά θα κάνει ένα μικρό buffering...
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 14
...και σύντομα θα ξεκινήσει η προβολή.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 15
Κάτω δεξιά στα ρυθμιστικά θα βρούμε τα βελάκια για να ανοίξουμε τον Player σε πλήρη οθόνη, την ένταση του ήχου, και τη δυνατότητα να επιλέξουμε υπότιτλους.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 16
Θα βρούμε ελληνικούς στις περισσότερες γνωστές και πρόσφατες ταινίες και σειρές, και σε ορισμένες από τις παλαιότερες.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 17
Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το χρώμα, που για κάποιο λόγο η προεπιλογή είναι στο κίτρινο, και με το διπλανό ρυθμιστικό να επιλέξουμε το μέγεθος.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 18

Αναπαραγωγή ταινιών μέσω του VLC

Μία ακόμα καινοτομία του Flixtor έναντι του PopCorn Time είναι πως μας επιτρέπει την αναπαραγωγή της ταινίας όχι μέσα από τον προεπιλεγμένο Player, αλλά μέσα από τον VLC.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 18a
Δεν θα ανοίξει ξεχωριστά το VLC στο σύστημά μας, απλά το Flixtor θα φορτώσει ένα plugin που αξιοποιεί τον VLC για την αναπαραγωγή.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 18b
Αυτό μπορεί να λύσει τυχών προβλήματα με τον ήχο. Θα πρέπει όμως να έχουμε εγκαταστήσει ανεξάρτητα τον VLC στο σύστημά μας για να λειτουργήσει αυτή η επιλογή, δεν είναι ενσωματωμένος στο Flixtor.

Κατέβασμα ταινιών με το Flixtor

To Flixtor, όπως και το PopCorn Time, είναι σχεδιασμένα για να παίζουν ταινίες και σειρές online, όχι για να τις αποθηκεύουν για να τις δούμε αργότερα offline.
Εντούτοις, υπάρχει μια πλάγια μέθοδος για το κατέβασμα ταινιών μέσα από το Flixtor, και για την οποία θα χρειαστούμε το δωρεάν πρόγραμμα HJSplit.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 18c
Αρκεί να πάμε στις ρυθμίσεις και στο πεδίο "Κατάλογος δεδομένων" να επιλέξουμε ένα φάκελο που θέλουμε, πχ το φάκελο "Βίντεο".
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 19
Στη συνέχεια, ξε-τσεκάρουμε την επιλογή "Διαγραφή δεδομένων στο κλείσιμο".
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 20
Για να κατέβει η ταινία ή το επεισόδιο της σειράς, δεν θα χρειαστεί να παίξει πρώτα μέχρι το τέλος. Αρκεί να παρακολουθούμε τις πληροφορίες.
Όταν η ταχύτητα πέσει στο 0.0/s είναι η ένδειξη πως έχει κατέβει ολόκληρο το αρχείο, που στο παράδειγμα έχει μέγεθος 2,3GB.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 24
Στο φάκελο που επιλέξαμε στις ρυθμίσεις θα βρούμε μια σειρά αρχείων με ονόματα που δεν μας βοηθούν ιδιαίτερα. Εκεί αποθηκεύονται τα δεδομένα της ταινίας ή της σειράς που προβάλλει ο Flixtor.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 25
Επειδή τα αρχεία δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα, είναι προς όφελός μας να δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε μόνο μία ταινία τη φορά, και αφού κατέβει να κλείσουμε το Flixtor.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 26
Επιλέγοντας τα αρχεία, το συνολικό τους μέγεθος είναι το μέγεθος που έδειχνε στις λεπτομέρειες της ταινίας (στρογγυλοποιημένο).
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 27
Σε όλα τα αρχεία δίνουμε το όνομα που θέλουμε να έχει το τελικό αρχείο, στο παράδειγμα tainia.mkv, και η μόνη διαφορά είναι στην επέκταση, που θα είναι 001, 002, 003 κλπ, με τη σειρά για όλα τα αρχεία.
Βάλαμε την κατάληξη .mkv γιατί είναι η πιο συνηθισμένη σε ταινίες 720p και 1080p. Αν για κάποιο λόγο δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε την .mp4
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 30
Αυτό το σημείο θέλει προσοχή, γιατί το πρώτο αρχείο 0000000000 θα πάρει την κατάληξη 001, οπότε το 0000000001 θα πάρει την κατάληξη 002 κοκ.
Αφού μετονομάσουμε όλα τα αρχεία (από το 10ο και μετά με κατάληξη 010), ανοίγουμε το HJSplit - δεν χρειάζεται εγκατάσταση - και κάνουμε κλικ στο Join.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 32
Στο Input File πηγαίνουμε στο φάκελο όπου έχουμε αποθηκευμένα τα αρχεία. Θα μας δείξει μόνο το 001, το οποίο και επιλέγουμε.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 33
Πατάμε το "Start" στο HJSplit, και σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχουμε το συνολικό αρχείο με το όνομα που επιλέξαμε.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 35
Το αρχείο αυτό θα παίξει κανονικά με οποιονδήποτε player της επιλογής μας.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 36
Θα πρέπει όμως να κατεβάσουμε ξεχωριστά τους υπότιτλους, το Flixtor δεν τους αποθηκεύει.

Ποιες ταινίες και σειρές online είναι 100% νόμιμες

Μπορεί εφαρμογές όπως το PopCorn Time και το Flixtor να είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στο video on demand - τουλάχιστον μέχρι να έρθει το Netflix στην Ελλάδα - όμως αυτό δεν κάνει νόμιμη την παρακολούθηση οποιασδήποτε ταινίας ή σειράς.
Μπορούμε όμως να βρούμε ταινίες και σειρές online που είναι 100% νόμιμο να τις παρακολουθήσουμε δωρεάν, και αυτές είναι οι ταινίες και οι σειρές που ανήκουν στο Public Domain.
Εφόσον θέλουμε να παραμείνουμε νόμιμοι, μπορούμε να συμβουλευτούμε λίστες με Public Domain ταινίες και σειρές Online, όπως στη Wikipedia (Ταινίες και Σειρές), στην αναζήτηση του Internet Movie Database (IMDB), το Ranker, το Archive.org, ή και εξειδικευμένες σελίδες όπως το OpenFlix.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 37

Συνεχίζεται: Flixtor σε Linux και στο Android

Όπως και το PopCorn Time, το Flixtor διαθέτει client για Linux. Όμως, θα βρούμε και client για Android κινητά και tablets.
ταινίες και σειρές online, Δωρεάν και με Ασφάλεια 38
Θα δούμε την εγκατάσταση του προγράμματος σε αυτές τις πλατφόρμες αναλυτικά σε αντίστοιχους οδηγούς.
Μείνετε συντονισμένοι!

Ποιο πρόγραμμα προτιμάτε για ταινίες και σειρές Online?

Ανάμεσα στο Flixtor αυτής της δημοσίευσης, και το PopCorn Time, ποιο από τα δύο σας αρέσει καλύτερα για να βλέπετε ταινίες και σειρές online?
Γράψτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας, και αν θέλετε τους λόγους που προτιμάτε τη μία εφαρμογή έναντι της άλλης, για να βοηθήσετε και άλλους αναγνώστες με την επιλογή τους.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρόσφατα είδαμε το  PopCorn Time , μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να βλέπουμε τα Torrent από ταινίες και σειρές online, χωρίς να χρειάζεται...
Ταινίες και Σειρές Online, Δωρεάν και με Ασφάλεια
epirusblog.gr
5 of 5
Πρόσφατα είδαμε το  PopCorn Time , μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να βλέπουμε τα Torrent από ταινίες και σειρές online, χωρίς να χρειάζεται...
ΤΑΙΝΙΕΣ 8715150225378349715

Τα καλύτερα

item