Άρτα: Μελωδική συνάντηση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας - ΦΩΤΟ

Άρτα: Μελωδική συνάντηση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας - ΦΩΤΟ- Φωτογραφίες από το αξέχαστο πρωινό στη Γραμμενίτσα 
- Ραντεβού την Άνοιξη στην Πρέβεζα.


Την Παρασκευή στις 6-12-2013 το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή μας και επισκέφτηκε το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και το Μουσικό Σχολείο Άρτας. 

   Γύρω στις 11:30 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έφτασαν στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, και για δύο περίπου ώρες υλοποιήθηκε μια δημιουργική εκπαιδευτική δράση που περιείχε ασφαλώς μουσική...
Στην αρχή οι μαθητές της Α' Γυμνασίου του τοπικού σχολείου καλωσόρισαν τους συμμαθητές τους από την Πρέβεζα μεΧριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία τραγούδησαν όλοι μαζί, δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη και χαρούμενη παιδική χορωδία.

Στη συνέχεια και αφού οι διευθύντριες των δύο σχολείων χαιρέτισαν τους μαθητές και μίλησαν για τη σχέση των σχολείων, που μπορούν να θεωρηθούν δίδυμα αφού ιδρύθηκαν την ίδια χρονιά και έχουν περίπου την ίδια πορεία, τη σκυτάλη πήρε το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας που παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Τα τραγούδια που ακούστηκαν, όλα γνωστά και αγαπημένα από τους μαθητές μας, έτυχαν θερμής υποδοχής και προκάλεσαν ενθουσιασμό στο κοινό των δύο σχολείων.


Στη συνέχεια οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Άρτας παρουσίασαν κάποια οργανικά κομμάτια που ετοιμάζουν στα πλαίσια του μαθήματος των ''Συνόλων ελεύθερης έκφρασης'' και την όμορφη συνάντηση των δύο σχολείων έκλεισε ένα νεανικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας, παίζοντας ένα εξαιρετικό δικό τους τραγούδι. 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές γνωρίστηκαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς, χάρηκαν και διασκέδασαν με τους συμμαθητές τους που φοιτούν σε ένα ομοειδές σχολείο.


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του φιλοξενούμενου σχολείου εμφανώς ικανοποιημένοι από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν, κάλεσαν και αυτοί με την σειρά τους το Μουσικό Σχολείο Άρτας να επισκεφτεί την Πρέβεζα και το σχολείο τους την Άνοιξη, όπου θα υλοποιηθεί μια παρόμοια δράση.


Παράλληλα συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν οι συνεργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν στο άμεσο μέλλον, όπως η υλοποίηση ενός κοινού πολιτιστικού προγράμματος μέσα από το οποίο η διαπραγμάτευση κάποιου θέματος μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή μιας κοινής συναυλίας, που θα παρουσιαστεί και στις δύο γειτονικές πόλεις, γεγονός με τεράστια εκπαιδευτική αξία για τους μαθητές και των δύο σχολείων. 


Στις 13:30 περίπου οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας χαιρέτησαν τους συμμαθητές τους από την Άρτα, όρισαν το ραντεβού τους για την Άνοιξη και αναχώρησαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και παίρνοντας μαζί τους όμορφες αναμνήσεις γεμάτες ρυθμούς και μελωδίες.

Η διευθύντρια 
Ανθούλα Ζιώρηepirusblog.gr
5 of 5
- Φωτογραφίες από το αξέχαστο πρωινό στη Γραμμενίτσα  - Ραντεβού την Άνοιξη στην Πρέβεζα. Την Παρασκευή στις 6-12-2013 το Μουσικό Σχολείο ...
Άρτα: Μελωδική συνάντηση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας - ΦΩΤΟ
epirusblog.gr
5 of 5
- Φωτογραφίες από το αξέχαστο πρωινό στη Γραμμενίτσα  - Ραντεβού την Άνοιξη στην Πρέβεζα. Την Παρασκευή στις 6-12-2013 το Μουσικό Σχολείο ...
Ήπειρος 336025816009476925

Τα καλύτερα

item