Μιχελάκης από Σαντορίνη: Πρωτοφανές το ατύχημα, άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης

Μιχελάκης από Σαντορίνη: Πρωτοφανές το ατύχημα, άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, το ατύχημα που σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όπως του είπαν και οι τεχνικοί της ΔΕΗ, σε δηλώσεις του στο νησί.
Ο κ. Μιχελάκης, έχοντας δίπλα του την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη καθώς ήταν ουσιαστικά μία βλάβη στην "καρδιά" του εργοστασίου το οποίο και τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας. 
Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως»....
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε δε ότι «η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης ήταν άμεση», ενώ έκανε γνωστό ότι «μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού».
Επίσης, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες αποκατάστασης της βλάβης, λέγοντας ότι «αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στην οποία μετείχαν δύο πλοία. Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά, και ένα δεύτερο απέπλευσε από τη Ρόδο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν έξω από την Αστυπάλαια καθυστέρησε η άφιξη του στη Σαντορίνη».
Υπογράμμισε επίσης ότι «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ εκτός από τους εργαζόμενους στην εταιρεία σημαντική ήταν η συνεισφορά της Πυροσβεστικής αλλά και των δυνάμεων πυρόσβεσης της πολιτικής αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, οι οποίοι και σταμάτησαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς που απειλούσε να καταστρέψει ολοσχερώς το εργοστάσιο της ΔΕΗ».
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε: «Ήρθαμε σήμερα στο νησί για να τονίσουμε την ευαισθησία όλων μας απέναντι στους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης που είναι ο τουρισμός και τα νησιά μας και οι απίστευτες ομορφιές τους, όπως της Σαντορίνης. Και η παρουσία μας έχει να κάνει και με την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που δεν πρέπει να επαναληφθούν όχι μονό στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά».
Σημειώνεται ότι εκτός από τους δύο υπουργούς, στη Σαντορίνη μετέβησαν -έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού - ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρ. Ζερβός, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς, οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη που διεξήχθη στο δημαρχείο της Σαντορίνης με τον δήμαρχο Θήρας Α. Ζώρζο και εκπροσώπους φορέων του νησιού.
epirusblog.gr
5 of 5
«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, το ατύχημα που σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όπως του είπαν και οι τεχνικοί...
Μιχελάκης από Σαντορίνη: Πρωτοφανές το ατύχημα, άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης
epirusblog.gr
5 of 5
«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, το ατύχημα που σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όπως του είπαν και οι τεχνικοί...
πολιτική 5211491794014868759
item