Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξανά στις… επάλξεις για την Πολυτεχνική

Picture
«Θα δώσουμε νέο αγώνα», λέει ο Πρύτανης
Νέους αγώνες ετοιμάζεται να δώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά και την επίσημη επιβεβαίωση ότι το ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου δεν πρόκειται τελικά να αποκτήσει Πολυτεχνική Σχολή, τουλάχιστον μέσα στα επόμενα χρόνια.«Ετοιμαζόμαστε πλέον για την επόμενη ημέρα και είναι γεγονός ότι απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά για μας ένας μεγάλος νέος αγώνας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αμέσως μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ...
Προεδρικού Διατάγματος με τις αλλαγές που φέρνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Σχέδιο «Αθηνά»
.«Μας αδικούν…»«Το Προεδρικό Διάταγμα αδικεί το Πανεπιστήμιό μας και εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά», τόνισε μιλώντας σχετικά στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος» o κ. Αλμπάνης. Όπως είπε, δεν στέκει, ούτε είναι λογικό από επιστημονική άποψη να υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο τρία τμήματα μηχανικών (Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Επιστήμης Υλικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) και να μην ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή!Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Πρύτανης για τη στάση που κράτησε γενικότερα το Υπουργείο Παιδείας στην κατάρτιση του Σχεδίου «Αθηνά», τονίζοντας πως «άλλες εξαγγελίες έγιναν οι οποίες μιλούσαν για εξορθολογισμό και συμμάζεμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες αποφάσεις πάρθηκαν τελικά. Εδώ βλέπουμε να δημιουργούνται τμήματα από το πουθενά σε πόλεις που δεν τηρούν καν τα στοιχειώδη κριτήρια για την φιλοξενία τους». Απέφυγε πάντως να κάνει συγκεκριμένη αναφορά για την γειτονική Κοζάνη, όπου αποφασίστηκε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα νέο Πολυτεχνείο, αντί των Ιωαννίνων!

Ιδρύεται Αρχιτεκτονική
Κατά τα άλλα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύεται Αρχιτεκτονική Σχολή, η οποία θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια από τώρα, δηλαδή από το 2015. Άλλη μια νέα σχολή για το Ίδρυμα είναι η Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών που ενσωματώνει το ανεξάρτητο ως τώρα Οικονομικό Τμήμα. Όσο για τα Τμήματα των Μηχανικών, αυτά μοιράζονται ανάμεσα σε δύο διαφορετικές Σχολές!

Οι αλλαγές του Π.Δ.
Αναλυτικότερα, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα απαρτίζουν οι εξής Σχολές και Τμήματα:
• Φιλοσοφική Σχολή με τα Τμήματα: Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.).
• Σχολή Θετικών Επιστημών με τα Τμήματα: Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.
• Σχολή Επιστημών Αγωγής με τα Τμήματα: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών.
• Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
• Σχολή Επιστημών Υγείας με τα Τμήματα: Ιατρικής και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.
• Σχολή Καλών Τεχνών με το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.
• Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
epirusblog.gr
5 of 5
«Θα δώσουμε νέο αγώνα», λέει ο Πρύτανης Νέους αγώνες ετοιμάζεται να δώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά και την επίσημη επιβεβαίωση ό...
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξανά στις… επάλξεις για την Πολυτεχνική
epirusblog.gr
5 of 5
«Θα δώσουμε νέο αγώνα», λέει ο Πρύτανης Νέους αγώνες ετοιμάζεται να δώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά και την επίσημη επιβεβαίωση ό...
παιδεία 7798173965301701579
item