Συγκλονίζει τις ΗΠΑ το μακελειό με τους μαθητές στο Κονέκτικατ


Συγκλονίζει τις ΗΠΑ το μακελειό με τους μαθητές στο Κονέκτικατ  Μια ολόκληρη τάξη αποδεκατίστηκε» αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, σκοτώνοντας συνολικά 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 22 παιδιά.

Την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν στο σχολείο περί τους 600 μαθητές ενώ....

μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος.

Σε αίθουσα του σχολείου βρέθηκε και το πτώμα του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 20χρονο Ryan Lanza ο οποίος κατοικούσε στην περιοχή και «συσχετιζόταν» με το σχολείο. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό είχε επάνω του τέσσερα όπλα, ανάμεσά τους και μια ημιαυτόματη καραμπίνα και φορούσε αλεξίσφαιρο. 
Ο δράστης πριν από την αιματηρή εισβολή στο σχολείο σκότωσε τον πατέρα του, ενώ όπως μεταδίδει το CBS η μητέρα του 24χρονος δράστη η οποία ήταν δασκάλα στο συγκεκριμένο δημοτικό βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του μακελειού   
Το CBS και το NBC μεταδίδουν ότι η αστυνομία έχει συλλάβει άλλον έναν ύποπτο, τον οποίο συνδέουν με το μακελείο, αν και ο ίδιος το αρνείται.

Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, η κόρη της της είπε ότι ένας «μασκοφόρος» μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. 
Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι «κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας».
Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο.

Θυμίζουμε ότι λίγο μετά τις 9.40 (τοπική ώρα)  η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για να μεταβεί άμεσα στο δημοτικό σχολείο, όπου ακούγονταν πυροβολισμοί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το επεισόδειο και λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) σε διάγγελμά του και με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, ενώ είπε χαρακτηριστικά « Έχουμε ζήσει τέτοιες τραγωδίες περισσότερες φορές από ό,τι θα έπρεπε».
Τέλος ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού «Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ»


























epirusblog.gr
5 of 5
Μια ολόκληρη τάξη αποδεκατίστηκε» αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος στο δημοτ...
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ το μακελειό με τους μαθητές στο Κονέκτικατ
epirusblog.gr
5 of 5
Μια ολόκληρη τάξη αποδεκατίστηκε» αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος στο δημοτ...
κόσμος 6968351737362732745
item